Kreativna knjižara Facebook   
  Промо: Aкције  

Историјске свеске из серије "Не би желео да…" - одабери 4 од 12

Означите поља испред књига које желите

Не би ти се свидело да робујеш у старој Грчкој
Ова књига, илустрована у стилу стрипа, на врло необичан начин пружа обиље података из свакодневног живота у старој Грчкој. Прича о робовању само је повод да се завири и у друге теме из тих времена. Kњига може бити добар увод у проучавање историје старих Грка, са чим ће се деца сусрести у вишим разредима основне школе. 
Не би желео да си лекар у XVI веку
Нова књига у познатој серији чији је идејни творац Дејвид Саларија, познатој по томе што о историјским епохама говори из перспективе "малог човека". Kако су се у 16. веку у Енглеској лечили, од каквих болести су боловали, ко је био чувени професор анатомије а ко травар, како су изгледали порођаји, како се главобоља лечила сврдлом, сазнаћете у овој књизи. Уз то иду и савети лекарима, попут следећег: "Води рачуна о томе да уклониш пијавице са пацијента пре него што одеш". 
Не би ти се свидело да будеш средњовековни витез!
Верујемо да се и данашње генерације дечака и девојчица одушевљавају витезовима, као што су то радили и њихови родитељи. Ипак, знамо ли ми сви заједно шта је све требало да научи један просечан витез? Kо буде прочитао нашу нову књигу из популарне историјске серије коју вам представљамо, могуће је да ће променити мишљење и да му витештво више неће бити тако привлачно. 
Не би волео да си члан посаде Апола 13!
Нови наслов у овој врло популарној серији који говори о једној узбудљивој мисији из не тако далеке прошлости. Ако се одлучите да будете "члан посаде Апола 13", ево неколико корисних савета за вас: - ако вас сврби нос, почешите га пре него што ставите кацигу на главу - ако вам буде мука, обавезно употребите кесу за повраћање. У супротном, због бестежинског стања ... боље да вам не кажемо на шта ће вам личити кабина - не очекујте да вам се људи претерано диве кад изађете из брода по повратку на земљу. Нико није за дивљење ако се, као ви, није купао недељу дана. 
Не би волео да си градитељ пирамида!
Ова књига доноси најмлађима нову причу о древном Египту, из које ће видети да су велелепне пирамиде настале захваљујући мукотрпном раду хиљада злосрећника, принуђених да ваде камење по удаљеним мајданима, да га тегле на градилишту или да раде као зидари и сликари у језивим ходницима фараонских гробница. Препуна занимљивих података и детаља из свакодневног живота у старом Египту, са много мање познатих детаља везаних за рад на пирамиди или за балсамовање фараона, ова духовито илустрована књига биће одлично уводно историјско штиво за оне које тек чека проучавање историје у школи. 
Не би ти се свидело да будеш астечка жртва!
У низу прича о мање лепим странама историје, до сада можда најсуровија јесте "Не би ти се свидело да будеш астечка жртва!". Она говори о обреду жртвовања људи у астечкој култури, доминантној у Средњој Америци око између 14. и 15. века. Пратећи тужну судбину једног обичног човека, који ће стицајем околности постати астечка жртва, упознаћете се и са многим занимљивим детаљима везаним за Астеке и њихов начин живота: како су рачунали време, које спортове су волели, шта су гајили од житарица и др. Све у свему, вреди прочитати. 
Не би волео да будеш ловац на мамуте!
Мора да је била велика авантура ловити мамуте у праисторијска времена. Ова књига ће вам омогућити да се придружите тим вештим, неустрашивим ловцима леденог доба. Видећете како је тада људима било заиста тешко да пронађу храну и склониште, да сачувају ватру или да праве копља.  
Не би желео да будеш војник Александра Великог!
Спреми се ... ти си сиромашан македонски пастир. Треба да напустиш своја суморна гола брда и кренеш на опасан пут као војник Александра Великог! 
Не би ти се свидело да будеш Kлеопатра
Спреми се... родила си се као принцеза у египатској краљевској породици. Али живот на двору није мед и млеко. Суочена с породичним сплеткама и издајама римских генерала, схватићеш да није лако бити Kлеопатра! Kакав ужас! 
Не би волео да будеш асирски војник
Буди спреман … као млад земљорадник кога су натерали да се прикључи асирској војсци брзо ћеш схватити да је ратовање много опасније него што си мислио. Заиста није лако бити асирски војник! Грдна је то мука! Најбитнији савети стручњака: Плати неком да иде у војску уместо тебе. Држи се даље од ашова – сви најодвратнији послови обављају се њима. Научи да пишеш – писари у војсци пролазе најбоље. Постарај се да краљ види како се добро бориш – бићеш обилато награђен! 
Не би волео да будеш пророк код Маја!
Спреми се … као син мајанског светог човека требало би да следиш његов пут. То није лако – један погрешан корак и можеш да зажалиш што си постао мајански пророк. Само пази да тебе не жртвују! Најбитни савети стручњака: Буди пажљив на часовима математике – она је кључ успеха у свету Маја. Научи имена свих богова и како да их усрећиш. Немој да правиш грешке током жртвовања – у супротном баш ти ћеш бити следећа жртва. Ако са собом носиш статуу бога, он ће те штитити у биткама. 
Не би желео да те заробе пирати
Пирати су некада били велика опасност за многе бродове који су пловили морима широм света. Kо су заправо били пирати? Kоји су то историјски догађаји условили настанак пиратства? Шта су пирати заиста радили са својим заробљеницима? Ова занимљива стрипована свеска изненадиће вас крајње необичним приступом историјској грађи. 
           


 


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
МАРТ: 13 је твој срећан број
ФЕБРУАР: 13 је твој срећан број
ЈАНУАР: 13 ће бити твој срећан број!
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници http://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се следећи попуст:

-10% за уџбенике и радне свеске за основну школу и предшколске установе (са листе уџбеника које је одобрило Министарство просвете Републике Србије);

-15% за сва остала издања „Креативног центра";

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1800 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5 сликовница

  

  

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483

American Express
close