Kreativna knjižara Facebook   
  Инфо: Аутори  

Едвард Лир

 

Едвард Лир, енглески уметник ренесансног типа – сликар, илустратор, карикатуриста, песник, путописац, музичар, композитор… – родио се 12. маја 1812. године. Веома рано Лир је показао свој раскошни уметнички таленат и већ са шеснаест година je добио стално запослење у енглеском Зоолошком друштву, где је цртао животиње, нарочито птице, за публикације тог времена. Највећу славу, наравно, Едвард Лир је стекао као песник, један од утемељивача поезије нонсенса и најистакнутијих представника англофоне ведре поезије и стихованог британског хумора. Своју чувену „Књигу бесмислица“ (“Book of Nonsense”) објавио је 1846. године. Међутим, он је оставио иза себе и друга дужа, песнички сложенија дела која се сматрају врхунским у свом жанру, а песме „Совац и мачкица“ (“The Owl and the Pussy-Cat”) и „Збркавци“ (“The Jumblies”) незаобилазне су у свакој антологији светске поезије за децу. Последњих осамнаест година живота Едвард Лир је провео у Италији, у Санрему, где је и умро 29. јануара 1888. године.

     
Izabrane pesme

 

Beleznica za svakog decaka  
Vesti
ЈУН: 30 је твој срећан број
МАЈ: 30 је твој срећан број
АПРИЛ: 30 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА ЗАПЛОВИШ


 

      

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express