Kreativna knjižara Facebook   
  Инфо: Аутори  

Живковић Мирјана

 

Мирјана Живковић завршила је студије композиције на Факултету музичке уметности у Београду 1964. године. Школске 1967-68. године боравила је у Паризу на последипломском усавршавању код Нађе Буланже и Оливје Месиана, а потом је завршила магистарске студије на ФМУ. Радила је као професор у музичкој школи „Јосип Славенски“ у Београду (1964-1976), где је предавала хармонију, контрапункт, музичке облике, вежбе у компоновању. Године 1976. постаје доцент на ФМУ, затим ванредни и редовни професор (хармонија са хармонском анализом, методика теоријске наставе). Од 1998. до пензионисања 2001. била је шеф Катедре за теоријеске предмете ФМУ, да би још више година радила на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу и водила дипломску и последипломску наставу из области хармоније на Факултету музичке уметности у Београду. Као музички педагог и писац-теоретичар, Мирјана Живковић написала је више уџбеника и стручних радова, међу којима су најважнији "Хармонија", "Инструментални контрапункт", "Бахове четворогласне хармонизације корала", "Хармонски језик Јосипа Славенског", а значајан је и њен редакторски рад у припреми за штампање композиција домаћих аутора: Јосипа Славенског, Стевана Христића, Љубице Марић и других, као и текстова о музици Константина Бабића.

     
Harmonija na dirkama

 

Beleznica za svakog decaka  
Vesti
АВГУСТ: 30 је твој срећан број
ЈУЛ: 30 је твој срећан број
ЈУН: 30 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА ЗАПЛОВИШ


 

      

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express