Kreativna knjižara Facebook   
  Књига: СТРИПОВИ ИЗ „НИКАД РОБОМ“ (1963-1966)  

СТРИПОВИ ИЗ „НИKАД РОБОМ“ (1963-1966) | Радивој Богичевић

Стрипови Богичевића из шездесетих година прошлог века, настављају да буду занимљиви и данас. Ради се о реалистичкој визуелизацији, на трагу најбољих мајстора тог правца као сто су Хал Фостер и нарочито Алекс Рејмонд, са позитивним ликовима као носиоцима авантуристичке радње. Дешавања су из јуначке прошлости народа на Балкану и мада су стрипови били оригинално намењени читаоцима шкоског узраста, показало се да читаоци било ког животног доба могу да уживају у овим причама.

Српски стрип имао је, до сада, четири велике плиме: прву између два светска рата када је стрип као медиј, у старој Југославији, почео да осваја штампу, а паралелно за „увезеним“ стриповима стварани су и квалитетни, оригинални домаћи стрипови (многи активни аутори били су емигранти из царске Русије); друга се плима, у „новој“ Југославији, издиже половином шездесетих година прошлог века са легендарном едицијом „Никад робом“ и пратећим школским листовима издавача „Дечјих новина“ из Горњег Милановца.

Две деценије касније, после активности групе „Нови квадрат“, издигла се трећа плима младих стрип аутора окупљених око неколико издања „ЈУ стрип“, „Наш стрип“, „Стрипотеке“. Распад СФРЈ донео је крај класичне стрип сцене и појаву јаког андерграунд стрипа. Истраживање историје домаћег стрипа није систематско и своди се на делање појединаца, без подршке институција; захваљући тим напорима прва стрип плима колико-толико је позната и систематизована, док су стрип активности из 1960-тих и каснијих година слабије проучаване. Отуда је појава књиге „Стрипови из Никад робом (1963-1966)“ Радивоја Богичевића (издавач београдски Омнибус) и те како битна са стрип историографију.

Илија Бакић

Аутор: Радивој Богичевић

14,8 x 21 cm
154 стр.
Полутврди повез са клапнама, црно бело и пун колор
Ћирилица
За љубитеље стрипова

Продајна шифра:

   
Dodaj u listu želja
додај у листу жеља
| Dodaj u korpu
додај у корпу
| vaša korpa
ваша корпа
 
 
Цена са интернет попустом:
1.827,50 дин.
Редовна цена:
2.150,00 дин.
* Цена је са
урачунатим ПДВ-ом

Прелистајте књигу

До сада сте погледали  
СТРИПОВИ ИЗ „НИКАД РОБОМ“ (1963-1966)
Ваш коментар  

Beleznica za svakog decaka  
Vesti
НОВЕМБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
ОКТОБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
СЕПТЕМБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5 књига о свету компјутера

 

   

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express
close