Kreativna knjižara Facebook   
  Промо: Aкције  

Историјске свеске из серије "Не би желео да…" - одабери 4 од 10

Означите поља испред књига које желите

Не би ти се свидело да робујеш у старој Грчкој
Ова књига, илустрована у стилу стрипа, на врло необичан начин пружа обиље података из свакодневног живота у старој Грчкој. Прича о робовању само је повод да се завири и у друге теме из тих времена. Kњига може бити добар увод у проучавање историје старих Грка, са чим ће се деца сусрести у вишим разредима основне школе. УЗ КУПОВИНУ 4 KЊИГЕ ИЗ ЕДИЦИЈЕ НЕ БИ ЖЕЛЕО…ПРЕКО БАНЕРА НЕ БИ ЖЕЛЕО ОСТВАРИЋЕТЕ ПОПУСТ ОД 40% - УМЕСТО 1580 ДИНАРА ПЛАТИЋЕТЕ ОВЕ ЧЕТИРИ КЊИГЕ 948 ДИНАРА И ДОБИЋЕТЕ НА ПОКЛОН ЕКО ТОРБУ. 
Не би волео да си члан посаде Апола 13!
Нови наслов у овој врло популарној серији који говори о једној узбудљивој мисији из не тако далеке прошлости. Ако се одлучите да будете "члан посаде Апола 13", ево неколико корисних савета за вас: - ако вас сврби нос, почешите га пре него што ставите кацигу на главу - ако вам буде мука, обавезно употребите кесу за повраћање. У супротном, због бестежинског стања ... боље да вам не кажемо на шта ће вам личити кабина - не очекујте да вам се људи претерано диве кад изађете из брода по повратку на земљу. Нико није за дивљење ако се, као ви, није купао недељу дана. УЗ КУПОВИНУ 4 KЊИГЕ ИЗ ЕДИЦИЈЕ НЕ БИ ЖЕЛЕО…ПРЕКО БАНЕРА НЕ БИ ЖЕЛЕО ОСТВАРИЋЕТЕ ПОПУСТ ОД 40% - УМЕСТО 1580 ДИНАРА ПЛАТИЋЕТЕ ОВЕ ЧЕТИРИ КЊИГЕ 948 ДИНАРА И ДОБИЋЕТЕ НА ПОКЛОН ЕКО ТОРБУ. 
Не би волео да си градитељ пирамида!
Ова књига доноси најмлађима нову причу о древном Египту, из које ће видети да су велелепне пирамиде настале захваљујући мукотрпном раду хиљада злосрећника, принуђених да ваде камење по удаљеним мајданима, да га тегле на градилишту или да раде као зидари и сликари у језивим ходницима фараонских гробница. Препуна занимљивих података и детаља из свакодневног живота у старом Египту, са много мање познатих детаља везаних за рад на пирамиди или за балсамовање фараона, ова духовито илустрована књига биће одлично уводно историјско штиво за оне које тек чека проучавање историје у школи. УЗ КУПОВИНУ 4 KЊИГЕ ИЗ ЕДИЦИЈЕ НЕ БИ ЖЕЛЕО…ПРЕКО БАНЕРА НЕ БИ ЖЕЛЕО ОСТВАРИЋЕТЕ ПОПУСТ ОД 40% - УМЕСТО 1580 ДИНАРА ПЛАТИЋЕТЕ ОВЕ ЧЕТИРИ КЊИГЕ 948 ДИНАРА И ДОБИЋЕТЕ НА ПОКЛОН ЕКО ТОРБУ. 
Не би ти се свидело да будеш астечка жртва!
У низу прича о мање лепим странама историје, до сада можда најсуровија јесте "Не би ти се свидело да будеш астечка жртва!". Она говори о обреду жртвовања људи у астечкој култури, доминантној у Средњој Америци око између 14. и 15. века. Пратећи тужну судбину једног обичног човека, који ће стицајем околности постати астечка жртва, упознаћете се и са многим занимљивим детаљима везаним за Астеке и њихов начин живота: како су рачунали време, које спортове су волели, шта су гајили од житарица и др. Све у свему, вреди прочитати. 
Не би волео да будеш асирски војник
Буди спреман … као млад земљорадник кога су натерали да се прикључи асирској војсци брзо ћеш схватити да је ратовање много опасније него што си мислио. Заиста није лако бити асирски војник! Грдна је то мука! Најбитнији савети стручњака: Плати неком да иде у војску уместо тебе. Држи се даље од ашова – сви најодвратнији послови обављају се њима. Научи да пишеш – писари у војсци пролазе најбоље. Постарај се да краљ види како се добро бориш – бићеш обилато награђен! УЗ КУПОВИНУ 4 KЊИГЕ ИЗ ЕДИЦИЈЕ НЕ БИ ЖЕЛЕО…ПРЕКО БАНЕРА НЕ БИ ЖЕЛЕО ОСТВАРИЋЕТЕ ПОПУСТ ОД 40% - УМЕСТО 1580 ДИНАРА ПЛАТИЋЕТЕ ОВЕ ЧЕТИРИ КЊИГЕ 948 ДИНАРА И ДОБИЋЕТЕ НА ПОКЛОН ЕКО ТОРБУ. 
Не би волео да будеш пророк код Маја!
Спреми се … као син мајанског светог човека требало би да следиш његов пут. То није лако – један погрешан корак и можеш да зажалиш што си постао мајански пророк. Само пази да тебе не жртвују! Најбитни савети стручњака: Буди пажљив на часовима математике – она је кључ успеха у свету Маја. Научи имена свих богова и како да их усрећиш. Немој да правиш грешке током жртвовања – у супротном баш ти ћеш бити следећа жртва. Ако са собом носиш статуу бога, он ће те штитити у биткама. УЗ КУПОВИНУ 4 KЊИГЕ ИЗ ЕДИЦИЈЕ НЕ БИ ЖЕЛЕО…ПРЕКО БАНЕРА НЕ БИ ЖЕЛЕО ОСТВАРИЋЕТЕ ПОПУСТ ОД 40% - УМЕСТО 1580 ДИНАРА ПЛАТИЋЕТЕ ОВЕ ЧЕТИРИ КЊИГЕ 948 ДИНАРА И ДОБИЋЕТЕ НА ПОКЛОН ЕКО ТОРБУ. 
Не би волео да истражујеш с Марком Полом!
Припреми се... Ти си слуга у богатој млетачкој трговачкој породици у 13. веку и изненада крећеш на највеће путовање у животу. Пошао си да истражиш чудновати Исток с Марком Полом. Завртеће ти се у глави! Најбитнији савети стручњака: Опрости се од породице – нећете се видети годинама. Kад путујеш, увек тражи савет од локалног становништва – то ти може спасти живот. Верно служи великом кану и бићеш добро награђен. Kад се вратиш кући, немој се изненадити ако твојим пријатељима буде тешко да поверују у твоје запањујуће приче. УЗ КУПОВИНУ 4 KЊИГЕ ИЗ ЕДИЦИЈЕ НЕ БИ ЖЕЛЕО…ПРЕКО БАНЕРА НЕ БИ ЖЕЛЕО ОСТВАРИЋЕТЕ ПОПУСТ ОД 40% - УМЕСТО 1580 ДИНАРА ПЛАТИЋЕТЕ ОВЕ ЧЕТИРИ КЊИГЕ 948 ДИНАРА И ДОБИЋЕТЕ НА ПОКЛОН ЕКО ТОРБУ. 
Не би желела да будеш удата за Хенрија VIII!
Припреми се... Kао ћерка племића на краљевом двору, ускоро ћеш напустити безбрижан живот и постати жена Хенрија VIII. Опасно је то! Најбитнији савети стручњака: Пажљиво размисли пре него што прихватиш краљеву понуду – опасно је бити његова жена! Роди сина, а не ћерку, да би задовољила мужа. Подржи краљеве законе о религији и цркви ако хоћеш да сачуваш главу! Добро пази с ким разговараш и проводиш време – нарочито када су у питању мушкарци. Буди увек весела и љубазна, упркос краљевој напраситости и болешљивости. УЗ КУПОВИНУ 4 KЊИГЕ ИЗ ЕДИЦИЈЕ НЕ БИ ЖЕЛЕО…ПРЕКО БАНЕРА НЕ БИ ЖЕЛЕО ОСТВАРИЋЕТЕ ПОПУСТ ОД 40% - УМЕСТО 1580 ДИНАРА ПЛАТИЋЕТЕ ОВЕ ЧЕТИРИ КЊИГЕ 948 ДИНАРА И ДОБИЋЕТЕ НА ПОКЛОН ЕКО ТОРБУ. 
Не би пожелео да живиш у Помпеји!
Вулканска ерупција коју би радије избегао! Припреми се… Kао одан и поуздан роб живиш са својим богатим господарем и његовом породицом у Помпеји 79. године нове ере. И не сањаш шта ће ти се догодити! Доживећеш нешто најгоре што се икоме може десити. Никада нећеш заборавити како је то живети у Помпеји. Биће то баш потресно! Најбитнији савети стручњака: чувај господара; не заборави да си његово власништво!; увек буди добар пример сину свог господара; пошто живиш испод вулкана, не занемаруј чудне звуке и мирисе – то су знаци упозорења; а када врх вулкана експлодира, потруди се да будеш што даље од Везува. УЗ КУПОВИНУ 4 KЊИГЕ ИЗ ЕДИЦИЈЕ НЕ БИ ЖЕЛЕО…ПРЕКО БАНЕРА НЕ БИ ЖЕЛЕО ОСТВАРИЋЕТЕ ПОПУСТ ОД 40% - УМЕСТО 1580 ДИНАРА ПЛАТИЋЕТЕ ОВЕ ЧЕТИРИ КЊИГЕ 948 ДИНАРА И ДОБИЋЕТЕ НА ПОКЛОН ЕКО ТОРБУ. 
Не би желео да будеш глумац у Шекспировом позоришту!
Неке улоге баш и не би желео да играш! Спреми се … да одглумиш своју улогу! Kао млад глумац из 16. века баш имаш тежак посао. Треба да за мале паре играш пред разузданом гомилом у позоришту Глоуб и да свакога дана губиш сате и сате на пробама. Далеко од тога да је живот забаван у Шекспировом позоришту. Права је то трагедија! Најбитнији савети стручњака: обуци хаљину; женама није дозвољено да се баве глумом, па ћеш женске улоге играти ти!; кад завлада куга, бежи из Лондона, испробај срећу као путујући глумац и играј с трупом у успутним градовима и селима; чувај се сецикеса - такви лопови врло лепо раде у гужви, као што је она у Глоубу; вредно учи, јер ако заборавиш Шекспирове стихове, будућност ти неће бити ружичаста. УЗ КУПОВИНУ 4 KЊИГЕ ИЗ ЕДИЦИЈЕ НЕ БИ ЖЕЛЕО…ПРЕКО БАНЕРА НЕ БИ ЖЕЛЕО ОСТВАРИЋЕТЕ ПОПУСТ ОД 40% - УМЕСТО 1580 ДИНАРА ПЛАТИЋЕТЕ ОВЕ ЧЕТИРИ КЊИГЕ 948 ДИНАРА И ДОБИЋЕТЕ НА ПОКЛОН ЕКО ТОРБУ. 
           


 


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
30 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ - ГОДИШЊЕ ИЗВЛАЧЕЊЕ
ДЕЦЕМБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5

ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА СЕ ДРУЖИШ

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express