Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

09. март 2015.

Напишите најлепшу разгледницу из Београда и освојте награде!

Драги читаоци који имате мање од 15 година,

Ако сте читали нашу књигу „Београд за децу", ако је тренутно читате или тек имате намеру, потражите на њеном крају разгледницу (искористите попуст од 30% и купите књигу за 599 уместо за 856 динара преко сајта http://www.kcknjizara.rs/akcije?pa=22 или у Клубу књижари „Креативни центар", Македонска 30 / Дечанска 5, Београд).

Напишите свом другу, другарици или рођаку - стварном или измишљеном - да мислите на њега, да га се сећате, да га волите, да вам недостаје док шетате Београдом или док посматрате град са Авалског торња, док гледате најлепши залазак сунца или Дунав и Саву... Смислите поздрав у неколико реченица или неколико стихова, али тако да стане на део предвиђен за поруку.

Не заборавите да напишете своју адресу и телефон. Залепите поштанску марку, па разгледницу пошаљите на адресу: Креативни центар (Најлепши поздрав из Београда), Градиштанска 8, 11 120 Београд (убаците је у поштанско сандуче или је однесите у пошту). Било би добро да то урадите најкасније до 10. маја.

Ми ћемо изабрати 35 најлепших, најмаштовитијих, најнежнијих, најнеодољивијих поздрава и наградићемо њихове ауторе. Писац књиге Јово Анђић припремио је занимљиву авантуру за 25 награђених. Петоро награђених ићи ће са аутором на ратлук у бомбонџијску радњу „Босиљчић". Они ће моћи да завире у радионицу у тој радњи и да виде како се прави ратлук. Десеторо награђених прошетаће са аутором по Београдској тврђави и сазнаће од њега занимљивости које крије тај део Београда, а још десеторо обићи ће Стари двор. Креативни центар поклониће 10 књига „Београд у доба кнеза Милоша Обреновића".

Чекамо ваше разгледнице!

04. март 2015.

Дејан Алексић добитник Награде „Плави чуперак“

Књига „Ципела на крају света" Дејана Алексића добитник је Награде „Плави чуперак" за 2014. годину. Роман „Ловац на маслачке" Весне Алексић нашао се на петом месту, „Тајна немуштог језика" Иване Нешић је на шестом, а „Стилске игре" Симеона Маринковића на десетом су месту на конкурсу за Награду „Плави чуперак". Међу 39 одабраних наслова налази се још и роман у стиху „Чаробњак Дандруф и Изгубљена књига" Славољуба Станковића.

Позиву за учешће у раду великог жирија за доделу Награде „Плави чуперак" за 2014. годину, упућеном на адресе 60 писаца, критичара, теоретичара, професора дечје књижевности и новинара, до краја фебруара одазвало се њих 47, а за књигу године предложено је укупно 39 наслова.

Прво место заузела је књига „Ципела на крају света" Дејана Алексића (118 бодова, 33 гласа). Награду „Плави чуперак" додељује Међународни центар књижевности за децу Змајеве дечје игре. Награда ће бити уручена Дејану Алексићу 2. априла 2015. године, када се обележава Међународни дан дечје књиге.

У јануару 2014. године започет је поступак установљавања Награде „Плави чуперак", с намером да се добије што објективнија слика о продукцији књига за децу домаћих аутора у Републици Србији. Награда се додељује сваке године у знак сећања на песника Мирослава Антића, првог главног и одговорног уредника обновљеног часописа за децу Невен. Награђује се најбоља књига за децу (белетристика) објављена у Србији током претходне године. Одлуку о награди доноси жири састављен од широког круга писаца, критичара и изучавалаца књижевности за децу. Сваки од позваних чланова жирија бира пет књига за децу и рангира их од првог до петог места по свом вредносном критеријуму.

27. фебруар 2015.

Одборници Скупштине града Београда добили књигу „365 језичких цртица“

  У среду, 25. фебруара 2015, одржана је седница Скупштине града Београда. На почетку седнице сви одборници добили су примерак књиге „365 језичких цртица" Виолете Бабић у издању „Креативног центра", које им је поклонио градски Секретаријат за културу.

18. фебруар 2015.

Фебруар: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Јелена Павловић из Врњачке Бање, Весна Пајић из Новог Бечеја, Далила Шеховић из Тутина, Тони Манојловић из Пирота, Предраг Арсић из Крушевца, Мирјана Младеновић из Београда, Рита Ракић из Бачке Тополе, Јаба Ђокић из Горњег Матејевца, Неда Кутањац из Новог Сада, Мирослав Кузман из Петроварадина, Јасна Милосављевић из Београда, Мирјана Станковић из Шапца и Велибор Станојевић из Гњилана, и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у марту један од 13 поклона! Фебруарске поклоне извукао је Александар Лукић, менаџер продаје у "Креативном центру".

21. јануар 2015.

Награда "Политикиног забавника" за два издања Креативног центра

Књиге „Стилске игре" Симеона Маринковића и „Ципела на крају света" Дејана Алексића (обе у издању „Креативног центра" из Београда) овогодишњи су, 36. по реду, добитници награде „Политикиног Забавника" за најбоље књижевно дело за младе објављено у 2014. години.

Жири у саставу: Ивана Вујић (председник), Јасна Влајић Поповић, Слободан Гиша Богуновић, Предраг Ј. Марковић и Петар Милатовић одлуку је донео већином гласова. У образложењу одлуке жирија се, поред осталог, каже да су „ове две књиге, као међусобно различите, а једнако иновативне и поучне, нека врста заједничког крова овогодишње продукције књижевности за младе. Да обе, свака на свој начин, носе дамар света у коме живимо, да је једна прави приручник стварања и жанровског истраживања, док друга плени занесеним надахнућем и богатством језика..."

13. јануар 2015.

Јануар: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Ања Павлов из Футога, Бошковић Горан из Прњавора, Наташа Марковић из Ужица, Јелена Миленковић из Вучја, Миља Бошњак из Суботице, Марија Васић из Новог Сада, Бојана Срећковић из Београда, Јелена Ћурчић из Бачког Брестовца, Ивана Стојановић из Лесковца, Наташа Ненин из Зрењанина, Јелена Бабић из Куле, Александар Станковић из Бора и Петар Гољовић из Београда, и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у фебруару један од 13 поклона! Јануарске поклоне извукла је Олга Мајић, менаџер продаје у "Креативном центру".

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
ЈУН: 30 је твој срећан број
МАЈ: 30 је твој срећан број
АПРИЛ: 30 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА ЗАПЛОВИШ


 

      

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express