Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

24. децембар 2014.

"Креативном центру" награда Привредне коморе Србије

Издавачка кућа "Креативни центар" један је од добитника награде Привредне коморе Србије за постигнуте резултате у развоју и унапређењу привреде у 2014. години. Награда је додељена 23. децембра 2014. године на свечаном заседању Скупштине Привредне коморе Србије у Београду. У образложењу су истакнути успешан двадесетпетогодишњи рад "Креативног центра", бројне награде, као и изузетан успех у пласирању књига домаћих аутора широм света.

Награду је примила Љиљана Маринковић, директорка "Креативног центра".

15. децембар 2014.

Децембар: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Зорица Павловић из Јакова, Весна Бобић из Старе Пазове, Јелена Петровић из Свилајнца, Митровић Мића из Смедеревa, Данијел Јеленковић из Пирота, Александра Старовић из Новог Сада, Јована Настић из Ваљева, Драгица Анђелковић из Шида, Славица Јеремић из Бора, Јасна Јокић из Врњачке Бање, Стефана Мишовић из Новог Сада, Наташа Абрамовић из Ирига и Горан Којић из Новог Београда, и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Децембарске поклоне извукла је Ивана Игњатовић, лектор у "Креативном центру".

Пре Нове године извући ћемо и имена добитника књига од свих купаца ове године који нису имали среће у месечним извлачењима.

05. децембар 2014.

Књиге „Креативног центра“ у галерији Дечјег културног центра Београд

Књиге „Креативног центра" сада можете пронаћи и у простору галерије Дечјег културног центра Београд, Таковска 8. Галерија је отворена сваког дана, сем понедељка, од  10.00 до 21.00 h (недељом од 10.00 до 18.00 h). Међу изложеним књигама, осим најновијих  и најпопуларнијих издања, можете наћи и књиге с попустом и до 40%. Гостовање „Креативног центра", у форми продајне изложбе, део је заједничке акције наше издавачке куће и Дечјег културног центра Београд којом желимо да приближимо књигу младима и популаризујемо читање.

27. новембар 2014.

Награда „Раде Обреновић“ Ивани Нешић

Награда „Раде Обреновић" Змајевих дечјих игара за најбољи роман за децу и младе у 2014. години добила је Ивана Нешић за књигу „Тајна немуштог језика", у издању „Креативног центра".

На конкурс за Награду „Раде Обреновић" приспело је ове године дванаест романа за децу и младе. Жири у саставу Снежана Шаранчић Чутура (председник), Меланија Римар и Ивана Мијић прогласио је књигу Иване Нешић „Тајна немуштог језика", у издању „Креативног центра", за најбољи роман за децу и младе у 2014. години.

У образложењу жирија се, између осталог, каже: „Роман Иване Нешић писан вешто, класично епским широким маниром, оком за ефектност детаља, врцкавост малих иронијски обојених деоница, балансирање духовитог и драматичног, даје читаоцу и причу, и ликове, и идеју који освајају. (...) Авантура у коју се упуштају и ауторка, сви њени јунаци, па и читаоци, у основи доноси једно наративно узбудљиво, а идејно мудро доживљавање фолклорне традиције као отвореног простора, модерног и интригантног игралишта савременог романа за децу."

13. новембар 2014.

Новембар: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Јовица Станишић из Вршца, Марија Ећимовић из Београда, Силвиј Димитров из Димитровграда, Катарина Девић из Велике Греде, Дара Радовановић из Младеновца, Милош Вујчић из Бора, Ивана Глишић из Уба, Андрија Стојковић из Ниша, Наталија Васић из Љубовије, Снежана Ђорђевић из Лесковца, Милијана Урошевић из Сокобање, Никола Косановић из Инђије и Сања Веиновић Макаји из Београда, и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у децембру један од 13 поклона! Новембарске поклоне извукла је Драгана Николић, дизајнер у "Креативном центру".

03. новембар 2014.

Душану Павлићу награда УЛУПУДС-а

Илустратор Душан Павлић добио је на 59. Међународном београдском сајму књига диплому УЛУПУДС-а за илустрацију дечије књиге „Стилске игре", аутора Симеона Маринковића у издању „Креативног центра". Жири у саставу Богдан Максимовић, председник, Весна Милановић и Вукица Микача дао је следеће образложење за ову награду: „Једнако као и аутор текстуалног дела ове симпатичне дечије збирке креативно-стилских варијација на тематске мотиве из добре старе басне о гаврану и лисици, аутор илустрација нуди визуелну верзију играрије. Маштовите и вицкасте импровизације смењују се са сменом стила казивања од странице до странице: језик вести и верзија из жуте штампе, језик порука, представника различитих професија, десетерачки, лирски, хаику, сонет или елегија... Призори с истим актерима сваки пут су нови и другачији, на свој начин особени и забавни, вешто пратећи трансформацију приче у неки нови израз. Без грешке, ипак, откривају дух, енергију и руку једног мајстора цртача, деци добро познатог и из других издања 'Креативног центра'."

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
НОВЕМБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
ОКТОБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
СЕПТЕМБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5 књига о свету компјутера

 

   

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express
close