Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

02. април 2015.

Април – месец књиге

Са жељом да ове године посебно обележимо Светски дан дечје књиге (2. април) и Светски дан књиге и ауторских права (23. април) одлучили смо да април прогласимо месецом књиге.

Данас почиње велика акција намењена свим библиотекама у Републици Србији под називом „100 x 100“ у оквиру које библиотекама нудимо 100 књига у издању „Креативног центра“ по цени од 100 динара по књизи. То је јединствена прилика да се обогате књижни фондови библиотека по изузетно повољним условима. Акција траје до 30. априла 2015. године.

Велика викенд акција, коју иначе организујемо сваког другог викенда, током априла вас очекује СВАКОГ ВИКЕНДА. Од петка до уторка потражите осам књига на попусту од 50% (само на сајту www.kcknjizara.rs и у Клубу књижари Креативни центар).

Током наредних дана наши писци дружиће с децом широм Србије:
•          среда, 1. април, Јасминка Петровић – Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ у Ваљеву;
•          четвртак, 2. април, Виолета Бабић – Градска библиотека „Милован Глишић“ у Љубовији;
•          четвртак, 2. април, Весна Алексић – Народна библиотека „Јован Поповић“ у Кикинди;
•          петак, 3. април, Весна Алексић – Библиотека „Милутин Бојић“ у Београду;
•          понедељак, 6. април, Симеон Маринковић – ОШ „Раде Драинац“ у Борчи.

13. март 2015.

Март: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Маријана Хусеиновић из Новог Пазара, Горан Лилиом из Суботице, Диана Рођан из Панчева, Милица Ђурић из Смедеревске Паланке, Сања Вељовић из Лешка, Јордана Нинков из Новог Сада, Ива Гора Нишковић из Нерадина, Јелена Димитријевић из Бујановца, Веселин Димитријевић из Вршца, Јелена Цмиљановић из Београда, Данијела Годањ из Сурчина, Миодраг Јовановић из Бора и Ива Вучковић из Београда , и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у априлу један од 13 поклона! Мартовске поклоне извукао је Душан Павлић, илустратор и ликовни уредник у "Креативном центру".

09. март 2015.

Напишите најлепшу разгледницу из Београда и освојте награде!

Драги читаоци који имате мање од 15 година,

Ако сте читали нашу књигу „Београд за децу", ако је тренутно читате или тек имате намеру, потражите на њеном крају разгледницу (искористите попуст од 30% и купите књигу за 599 уместо за 856 динара преко сајта http://www.kcknjizara.rs/akcije?pa=22 или у Клубу књижари „Креативни центар", Македонска 30 / Дечанска 5, Београд).

Напишите свом другу, другарици или рођаку - стварном или измишљеном - да мислите на њега, да га се сећате, да га волите, да вам недостаје док шетате Београдом или док посматрате град са Авалског торња, док гледате најлепши залазак сунца или Дунав и Саву... Смислите поздрав у неколико реченица или неколико стихова, али тако да стане на део предвиђен за поруку.

Не заборавите да напишете своју адресу и телефон. Залепите поштанску марку, па разгледницу пошаљите на адресу: Креативни центар (Најлепши поздрав из Београда), Градиштанска 8, 11 120 Београд (убаците је у поштанско сандуче или је однесите у пошту). Било би добро да то урадите најкасније до 10. маја.

Ми ћемо изабрати 35 најлепших, најмаштовитијих, најнежнијих, најнеодољивијих поздрава и наградићемо њихове ауторе. Писац књиге Јово Анђић припремио је занимљиву авантуру за 25 награђених. Петоро награђених ићи ће са аутором на ратлук у бомбонџијску радњу „Босиљчић". Они ће моћи да завире у радионицу у тој радњи и да виде како се прави ратлук. Десеторо награђених прошетаће са аутором по Београдској тврђави и сазнаће од њега занимљивости које крије тај део Београда, а још десеторо обићи ће Стари двор. Креативни центар поклониће 10 књига „Београд у доба кнеза Милоша Обреновића".

Чекамо ваше разгледнице!

04. март 2015.

Дејан Алексић добитник Награде „Плави чуперак“

Књига „Ципела на крају света" Дејана Алексића добитник је Награде „Плави чуперак" за 2014. годину. Роман „Ловац на маслачке" Весне Алексић нашао се на петом месту, „Тајна немуштог језика" Иване Нешић је на шестом, а „Стилске игре" Симеона Маринковића на десетом су месту на конкурсу за Награду „Плави чуперак". Међу 39 одабраних наслова налази се још и роман у стиху „Чаробњак Дандруф и Изгубљена књига" Славољуба Станковића.

Позиву за учешће у раду великог жирија за доделу Награде „Плави чуперак" за 2014. годину, упућеном на адресе 60 писаца, критичара, теоретичара, професора дечје књижевности и новинара, до краја фебруара одазвало се њих 47, а за књигу године предложено је укупно 39 наслова.

Прво место заузела је књига „Ципела на крају света" Дејана Алексића (118 бодова, 33 гласа). Награду „Плави чуперак" додељује Међународни центар књижевности за децу Змајеве дечје игре. Награда ће бити уручена Дејану Алексићу 2. априла 2015. године, када се обележава Међународни дан дечје књиге.

У јануару 2014. године започет је поступак установљавања Награде „Плави чуперак", с намером да се добије што објективнија слика о продукцији књига за децу домаћих аутора у Републици Србији. Награда се додељује сваке године у знак сећања на песника Мирослава Антића, првог главног и одговорног уредника обновљеног часописа за децу Невен. Награђује се најбоља књига за децу (белетристика) објављена у Србији током претходне године. Одлуку о награди доноси жири састављен од широког круга писаца, критичара и изучавалаца књижевности за децу. Сваки од позваних чланова жирија бира пет књига за децу и рангира их од првог до петог места по свом вредносном критеријуму.

27. фебруар 2015.

Одборници Скупштине града Београда добили књигу „365 језичких цртица“

  У среду, 25. фебруара 2015, одржана је седница Скупштине града Београда. На почетку седнице сви одборници добили су примерак књиге „365 језичких цртица" Виолете Бабић у издању „Креативног центра", које им је поклонио градски Секретаријат за културу.

18. фебруар 2015.

Фебруар: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Јелена Павловић из Врњачке Бање, Весна Пајић из Новог Бечеја, Далила Шеховић из Тутина, Тони Манојловић из Пирота, Предраг Арсић из Крушевца, Мирјана Младеновић из Београда, Рита Ракић из Бачке Тополе, Јаба Ђокић из Горњег Матејевца, Неда Кутањац из Новог Сада, Мирослав Кузман из Петроварадина, Јасна Милосављевић из Београда, Мирјана Станковић из Шапца и Велибор Станојевић из Гњилана, и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у марту један од 13 поклона! Фебруарске поклоне извукао је Александар Лукић, менаџер продаје у "Креативном центру".

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
АВГУСТ: 30 је твој срећан број
ЈУЛ: 30 је твој срећан број
ЈУН: 30 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА ЗАПЛОВИШ


 

      

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express