Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

21. октобар 2014.

Програм "Креативног центра" на 59. Међународном београдском сајму књига

Понедељак, 27. 10. 2014. године
Дечја сала (Хала 2Б)

17.00–18.30 h – Панел: "Женски ликови и модели породице у домаћој књижевности за децу – простор за разноликости". Учествују: Јасминка Петровић, Весна Алексић, Нађа Духачек, као и гости из шведске организације IBBY – Међународни одбор за књижевност за децу и младе (у сарадњи са Организацијом за промоцију активизма – ОПА).

Уторак, 28. 10. 2014. године
Штанд Креативног центра

14.00–15.00 h – Ауторка Весна Алексић потписује књиге "Принцеза Апатрапа", "Тврди колачић", "Госпођица Шпагета", "Цимет меда" и "Прича о Таталији", а нову књигу "Ловац на маслачке" потписује са илустратором Александром Золотићем.
Промотивни простор Арена (Хала 1)

16.00–16.45 h – Издвајамо књиге које су ове године добиле награду "Невен":
•књигу "Музичар с цилиндром и цветом на реверу" потписује илустратор Александар Золотић;
•књигу "Зеленбабини дарови", као и наставак тог романа – нову књигу "Тајна немуштог језика" – потписују ауторка Ивана Нешић и илустратор Тихомир Челановић.

Среда, 29. 10. 2014. године
Промотивни простор Арена (Хала 1)

17.00–17.45 h – Популарни француски писац Кристоф Мори дружи се са читаоцима и потписује роман "Матје Идалф и Чаролија трња", као и претходне две књиге из серијала о догодовштинама дечака Матјеа Идалфа.

Четвртак, 30. 10. 2014. године (Школски дан)
Штанд Креативног центра

11.00–12.00 h – Аутор Дејан Алексић потписује нову књигу "Ципела на крају света", као и остала своја издања ("Музика тражи уши", "Нежна песма о нежном ветру Дувољубу", "Петар и пертле", "Прича о доброј метли", "Лука из Олука", "Исидора и зуб", "Игрокази", "Књига ретка звана архитетка" и "Баш је добро родити се").

12.00–14.00 h – Ауторка Виолета Бабић дружи се са читаоцима и потписује нову књигу "365 језичких цртица", као и остала популарна издања ("Књига за сваку девојчицу", "Бележница за сваку девојчицу", "Књига за сваког дечака", "Бележница за сваког дечака", "Мој први сликовни речник српског језика", "Књига за девојке и њихове момке" и "Менопауза. Књига за сваку жену").

14.00–15.00 h – Аутор Славољуб Станковић и илустратор Душан Павлић потписују нову књигу "Чаробњак Дандруф и Изгубљена књига".

16.00–17.00 h – Аутор Милош Радовић и илустраторка Оливера Јовановић потписују нову књигу "Коста у зоолошком врту".

Сала "Бранислав Нушић" (Хала 1А)

14.00–14.45 h – Програм намењен деци поводом обележавања 150 година од рођења Бранислава Нушића (1864–1938). Глумац Милан Милосављевић читаће одломке из књига "Аутобиографија" и "Хајдуци" у издању "Креативног центра". Посетиоци ће моћи да погледају изложбу Нушић фондације – постере који приказују живот Бранислава Нушића и карикатуре из легата Гите Предић Нушић, настале за живота Бранислава Нушића, као и савремене карикатуре.

Петак, 31. 10. 2014. године
Штанд Креативног центра

16.30–17.30 h – Аутор Славољуб Станковић и илустратор Славимир Стојановић потписују издање "Књига утисака".

Субота, 1. 11. 2014. године
Штанд Креативног центра

12.00–14.00 h – Ауторка Виолета Бабић дружи се са читаоцима и потписује нову књигу "365 језичких цртица", као и остала популарна издања ("Књига за сваку девојчицу", "Бележница за сваку девојчицу", "Књига за сваког дечака", "Бележница за сваког дечака", "Мој први сликовни речник српског језика", "Књига за девојке и њихове момке" и "Менопауза. Књига за сваку жену").

14.00–15.00 h
•аутор Симеон Маринковић и илустратори Душан Павлић и Тихомир Челановић потписују две књиге из нове едиције "Различак" – "Стилске игре" и "Приче од А до Ш";
•књигу "Тајна немуштог језика", наставак романа "Зеленбабини дарови", потписују ауторка Ивана Нешић и илустратор Тихомир Челановић.

15.00–16.30 h – Ауторка Јасминка Петровић и илустратор Добросав Боб Живковић потписују нову књигу "Само за твоје уши", као и остала многобројна заједничка издања, а Добросав Боб Живковић потписује и најновију збирку вицева – "Да пукнеш од смеха 9".

16.30–17.30 h – Аутор Добрица Ерић потписује књиге "Сунчева деца. Песме о цвећу", "Прича из мрављег света", "Велика песма о једном малом јагњету" и "Свитац пшеничар и воденичар", а нову књигу "Прича дуга три ланца из ловачког ранца" потписује са илустратором Александром Золотићем.

Недеља, 2. 11. 2013. године
Штанд Креативног центра

12.00–13.30 h – Ауторка Невена Ловринчевић дружи се са читаоцима и потписује приручник "Тежим путем до родитељства", као и остале своје књиге ("Научите да се љутите", "Дисциплина без батина", "Клопке за родитеље", "Научите дете да спава" и "Ко је газда у вашој кући?").

14.00–15.30 h
•ауторка Јасминка Петровић и илустратор Добросав Боб Живковић потписују нову књигу "Само за твоје уши", као и остала многобројна заједничка издања, а Добросав Боб Живковић потписује и најновију збирку вицева – "Да пукнеш од смеха 9";
•ауторка Ивана Лукић потписује књигу "Игра одрастања. Девет нивоа до победе", намењену адолесцентима.

15.30–16.30 h – Аутор Добрица Ерић потписује књиге "Прича дуга три ланца из ловачког ранца", "Прича из мрављег света", "Велика песма о једном малом јагњету" и "Свитац пшеничар и воденичар", а нову књигу "Сунчева деца. Песме о цвећу" потписује са илустраторком Марицом Кицушић.

13. октобар 2014.

Октобар: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Катарина Миловановић из Београда, Радмила Петровић из Инђије, Марија Миливојевић из Пожаревца, Јаворка Пунош из Сурчина, Сања Цвијанов из Суботице, Тина Поштић из Пожаревца, Даница Рувидић из Београда, Душица Чича из Нове Пазове, Љиљана Жупањац из Плавне, Катарина Милиновић из Лазаревца, Драгана Глишовић из Чајетине, Борис Анчић из Новог Београда и Рената Беда из Београда, и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у новембру један од 13 поклона! Октобарске поклоне извукла је Драгана Панић, комерцијалиста у "Креативном центру".

10. октобар 2014.

Две награде „Невен“ издањима „Креативног центра“

Организација Пријатељи деце Србије доделила је 9. октобра 2014. две награде „Невен" за 2013. годину издањима Креативног центра:
- ИВАНИ НЕШИЋ за књигу ЗЕЛЕНБАБИНИ ДАРОВИ као најбољем делу из области белетристике
- АЛЕКСАНДРУ ЗОЛОТИЋУ за књигу МУЗИЧАР С ЦИЛИНДРОМ И ЦВЕТОМ НА РЕВЕРУ као најбољем делу из области илустрације.

Креативни центар ове године обележава 25 година од своје прве књиге. Током тих година наша издања добила су чак 20 престижних награда „Невен".

О награди из области белетристике одлучивао је жири у саставу: Мила Станојевић, Владимир Андрић и Тијана Тропин, председница жирија. Образложење жирија: „Роман 'Зеленбабини дарови' наметнуо се литерарним квалитетом,  непосредношћу, хумором и маштовитошћу. Овај неочекивано зрео роман првенац у пустоловној причи о дечаку Мики и маљутку Завиши спаја словенску митологију и приказ свакодневног живота у Србији почетком шездесетих година. Ивана Нешић упечатљиво обликује роман према стандардном моделу потраге, али уз велику дозу оригиналности, хумора и жанровске самосвести која иде до интертекстуалних поигравања. Ауторка за ликове бира различита демонска бића наше народне традиције - водењака, русалке, чуму, домаћег куцног духа; ови мотиви трансформисани су тако да у сниженом комичном тону буду занимљиви и блиски дечјој публици, а кроз узбудљив заплет истражују се типични дечји проблеми и страхови са којима се Мика суочава. Опстем утиску изузетно доприноси и брижљива опрема овог издања, а нарочито сјајне илустрације Тихомира Челановица, које успешно спајају присно и застрашујуће".

10. октобар 2014.

ВЕСЕЛИ ВРТИЋ „Креативног центра“ награђен у Франкфурту!

Издавачка кућа „Креативни центар" освојила је на овогодишњем Франкфуртском сајму књига још једно признање - награду Најбољи европски уџбеник (Best European Learning Material Award - BELMA) за „Весели вртић", радне листове намењене предшколцима.

Аутори ове награђене књиге јесу др Симеон Маринковић и Славица Марковић, а илустровали су је Маја Веселиновић и Борис Кузмановић. „Весели вртић", који је објављен прошле године, одмах је заузео високо место међу радним листовима у предшколским установама - сваки трећи предшколац у Србији припрема се за школу уз ове радне листове, што говори о томе да наши васпитачи имају сличне критеријуме као и европски жири. Ово је, иначе, пета по реду награда за најбољи европски уџбеник за „Креативни центар".

23. септембар 2014.

Награда „Гомионица“ за књигу „Стилске игре“

Награда „Гомионица" за најбољу књигу за децу додељена је „Креативном центру" за књигу „Стилске игре" Симеона Маринковића и Душана Павлића. Награду је доделио жири оценјујући целокупну издавачку продукцију представљену на 19. Међународном сајму књига у Бањалуци, који је завршен 22. септембра 2014. године. О наградама је одлучивао жири у саставу: Мирко Вуковић, председник, Сања Мацура и Данијел Дојчиновић.

Образложење жирија: „Стилске игре" нуде читаоцу причу о лисици и гаврану у форми вијести, десетерца, причања шумара, политичара, учитеља, љекара, као хаику, сонет или елегију, обрађену на романтичан, сатиричан, лирски, филмски начин. Симпатично, духовито, паметно, „Стилске игре" су штиво у коме уз дјецу уживају и родитељи.

15. септембар 2014.

Септембар: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Данијела Тасић из Ниша, Драган Ђукић из Ваљева, Златка Милиновић из Лазаревца, Александра Живић из Кикинде, Никола Милић из Новог Београда, Мирјана Давидовић из Мајура, Бојана Недељковић из Београда, Зоран Антић из Пирота, Зорица Марковић из Суботишта, Весна Јовић из Београда, Дијана Никочев из Сенте, Далиборка Павловић из Новог Београда и Бобан Радоњић из Врњачке Бање, и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у октобру један од 13 поклона! Септембарске поклоне извукла је Ивана Бојовић Грујић, менаџер за страна права у Креативном центру.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
НОВЕМБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
ОКТОБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
СЕПТЕМБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5 књига о свету компјутера

 

   

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express
close