Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

23. септембар 2014.

Награда „Гомионица“ за књигу „Стилске игре“

Награда „Гомионица" за најбољу књигу за децу додељена је „Креативном центру" за књигу „Стилске игре" Симеона Маринковића и Душана Павлића. Награду је доделио жири оценјујући целокупну издавачку продукцију представљену на 19. Међународном сајму књига у Бањалуци, који је завршен 22. септембра 2014. године. О наградама је одлучивао жири у саставу: Мирко Вуковић, председник, Сања Мацура и Данијел Дојчиновић.

Образложење жирија: „Стилске игре" нуде читаоцу причу о лисици и гаврану у форми вијести, десетерца, причања шумара, политичара, учитеља, љекара, као хаику, сонет или елегију, обрађену на романтичан, сатиричан, лирски, филмски начин. Симпатично, духовито, паметно, „Стилске игре" су штиво у коме уз дјецу уживају и родитељи.

15. септембар 2014.

Септембар: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Данијела Тасић из Ниша, Драган Ђукић из Ваљева, Златка Милиновић из Лазаревца, Александра Живић из Кикинде, Никола Милић из Новог Београда, Мирјана Давидовић из Мајура, Бојана Недељковић из Београда, Зоран Антић из Пирота, Зорица Марковић из Суботишта, Весна Јовић из Београда, Дијана Никочев из Сенте, Далиборка Павловић из Новог Београда и Бобан Радоњић из Врњачке Бање, и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у октобру један од 13 поклона! Септембарске поклоне извукла је Ивана Бојовић Грујић, менаџер за страна права у Креативном центру.

05. септембар 2014.

Креативном центру награда у Москви

У Москви се од 3. до 8. септембра 2014. одржава 27. Међународни сајам књига, најзначајнија манифестације те врсте у Руској Федерацији. После паузе од шест година на том сајму учествује и Србија, на чијем националном штанду своја издања излаже двадесет српских издавачких кућа. Извршни организатор наступа је Народна библиотека Србије. У оквиру сајма књига у Москви одржан је Фестивал словенских књига, на којем је учествовало тринаест земаља - Русија, Белорусија, Украјина, Пољска, Чешка, Словенија, Хрватска, Бугарска, Узбекистан, Молдавија, Латвија, Естонија и Србија. Награде су освојила четири издавача из Србије - "Чаробна књига", "Глобосино Александрија", "Евро Ђунти" и "Креативни центар". На фестивалу је укупно награђено двадесет учесника.

"Креативни центар" награђен је за запажен рад на издавању књига из историје и културе словенских земаља. Непосредно пред почетак сајма књига у Москви "Креативни центар" је за Награду Фестивала словенских књига конкурисао са три издања: "Зеленбабини дарови", "Српске народне лирске песме" и "Српске народне јуначке песме". Драго нам је што је жири у тим издањима препознао љубав и труд које смо уложили у покушају да представимо и сачувамо од заборава нашу културну баштину, која је чврсто повезана с традицијом и културом других словенских народа.

13. август 2014.

Август: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Ненад Недимовић из Ариља, Јана Дудаш из Кисача, Мануела Диздаревић из Београда, Снежана Перишић из Крагујевца, Биљана Степановић из Београда, Наталија Јанковић из Великог Градишта, Љубица Николић из Љубовије, Светлана Милошевић из Шапца, Даница Врбица из Новог Сада, Драгана Митић Беара из Нове Пазове, Јелена Стојановић из Вршца, Бобан Костић из Пирота и Валентина Чешњевар из Новог Кнежевца и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у септембру један од 13 поклона! Августовске поклоне извукла је Љиљана Павков, технички уредник у "Креативном центру".

30. јул 2014.

Херцег Нови: Награда роману "Зеленбабини дарови"

На 12. међународном сајму књига "Трг од књиге" у Херцег Новом награду за најбољу дечју књигу у 2013. години добио је роман "Зеленбабини дарови" ауторке Иване Нешић, у издању "Креативног центра". Овогодишњи сајам књига у Херцег Новом трајао је од 21. до 28. јула, а одржан је под слоганом "Остати равнодушан према књизи значи лакомислено осиромашити живот". Последњег дана сајма додељене су плакете за најлепшу књигу, најбољу едицију, издавачки подухват године и за најбољу дечју књигу. Жири у саставу проф. др Горан Максимовић, Воислав Булатовић и Ратомир Ратко Павловић донео је одлуку да се награда за најбољу дечју књигу додели роману "Зеленбабини дарови".

14. јул 2014.

Јул: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Александра Стајић из Сенте, Теодора Тичерић из Новог Београда, Данијела Станошевић из Београда, Смиљана Ковјанић из Бачке Тополе, Марија Стојковић из Београда, Маргарета Чикош из Долова, Александра Микић из Новог Сада, Марина Маријановић из Бачког Моноштора, Драгана Марић из Београда, Наташа Ковжан-Кун из Београда, Нинослава Вићентић из Београда, Сања Костић-Страк из Бора и Јелена Салом из Београда и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у августу један од 13 поклона! Јулске поклоне извукла је Марија Кнежевић, књиговођа у Креативном центру.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
ЈУН: 30 је твој срећан број
МАЈ: 30 је твој срећан број
АПРИЛ: 30 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА ЗАПЛОВИШ


 

      

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express