Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

10. октобар 2014.

Две награде „Невен“ издањима „Креативног центра“

Организација Пријатељи деце Србије доделила је 9. октобра 2014. две награде „Невен" за 2013. годину издањима Креативног центра:
- ИВАНИ НЕШИЋ за књигу ЗЕЛЕНБАБИНИ ДАРОВИ као најбољем делу из области белетристике
- АЛЕКСАНДРУ ЗОЛОТИЋУ за књигу МУЗИЧАР С ЦИЛИНДРОМ И ЦВЕТОМ НА РЕВЕРУ као најбољем делу из области илустрације.

Креативни центар ове године обележава 25 година од своје прве књиге. Током тих година наша издања добила су чак 20 престижних награда „Невен".

О награди из области белетристике одлучивао је жири у саставу: Мила Станојевић, Владимир Андрић и Тијана Тропин, председница жирија. Образложење жирија: „Роман 'Зеленбабини дарови' наметнуо се литерарним квалитетом,  непосредношћу, хумором и маштовитошћу. Овај неочекивано зрео роман првенац у пустоловној причи о дечаку Мики и маљутку Завиши спаја словенску митологију и приказ свакодневног живота у Србији почетком шездесетих година. Ивана Нешић упечатљиво обликује роман према стандардном моделу потраге, али уз велику дозу оригиналности, хумора и жанровске самосвести која иде до интертекстуалних поигравања. Ауторка за ликове бира различита демонска бића наше народне традиције - водењака, русалке, чуму, домаћег куцног духа; ови мотиви трансформисани су тако да у сниженом комичном тону буду занимљиви и блиски дечјој публици, а кроз узбудљив заплет истражују се типични дечји проблеми и страхови са којима се Мика суочава. Опстем утиску изузетно доприноси и брижљива опрема овог издања, а нарочито сјајне илустрације Тихомира Челановица, које успешно спајају присно и застрашујуће".

10. октобар 2014.

ВЕСЕЛИ ВРТИЋ „Креативног центра“ награђен у Франкфурту!

Издавачка кућа „Креативни центар" освојила је на овогодишњем Франкфуртском сајму књига још једно признање - награду Најбољи европски уџбеник (Best European Learning Material Award - BELMA) за „Весели вртић", радне листове намењене предшколцима.

Аутори ове награђене књиге јесу др Симеон Маринковић и Славица Марковић, а илустровали су је Маја Веселиновић и Борис Кузмановић. „Весели вртић", који је објављен прошле године, одмах је заузео високо место међу радним листовима у предшколским установама - сваки трећи предшколац у Србији припрема се за школу уз ове радне листове, што говори о томе да наши васпитачи имају сличне критеријуме као и европски жири. Ово је, иначе, пета по реду награда за најбољи европски уџбеник за „Креативни центар".

23. септембар 2014.

Награда „Гомионица“ за књигу „Стилске игре“

Награда „Гомионица" за најбољу књигу за децу додељена је „Креативном центру" за књигу „Стилске игре" Симеона Маринковића и Душана Павлића. Награду је доделио жири оценјујући целокупну издавачку продукцију представљену на 19. Међународном сајму књига у Бањалуци, који је завршен 22. септембра 2014. године. О наградама је одлучивао жири у саставу: Мирко Вуковић, председник, Сања Мацура и Данијел Дојчиновић.

Образложење жирија: „Стилске игре" нуде читаоцу причу о лисици и гаврану у форми вијести, десетерца, причања шумара, политичара, учитеља, љекара, као хаику, сонет или елегију, обрађену на романтичан, сатиричан, лирски, филмски начин. Симпатично, духовито, паметно, „Стилске игре" су штиво у коме уз дјецу уживају и родитељи.

15. септембар 2014.

Септембар: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Данијела Тасић из Ниша, Драган Ђукић из Ваљева, Златка Милиновић из Лазаревца, Александра Живић из Кикинде, Никола Милић из Новог Београда, Мирјана Давидовић из Мајура, Бојана Недељковић из Београда, Зоран Антић из Пирота, Зорица Марковић из Суботишта, Весна Јовић из Београда, Дијана Никочев из Сенте, Далиборка Павловић из Новог Београда и Бобан Радоњић из Врњачке Бање, и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у октобру један од 13 поклона! Септембарске поклоне извукла је Ивана Бојовић Грујић, менаџер за страна права у Креативном центру.

05. септембар 2014.

Креативном центру награда у Москви

У Москви се од 3. до 8. септембра 2014. одржава 27. Међународни сајам књига, најзначајнија манифестације те врсте у Руској Федерацији. После паузе од шест година на том сајму учествује и Србија, на чијем националном штанду своја издања излаже двадесет српских издавачких кућа. Извршни организатор наступа је Народна библиотека Србије. У оквиру сајма књига у Москви одржан је Фестивал словенских књига, на којем је учествовало тринаест земаља - Русија, Белорусија, Украјина, Пољска, Чешка, Словенија, Хрватска, Бугарска, Узбекистан, Молдавија, Латвија, Естонија и Србија. Награде су освојила четири издавача из Србије - "Чаробна књига", "Глобосино Александрија", "Евро Ђунти" и "Креативни центар". На фестивалу је укупно награђено двадесет учесника.

"Креативни центар" награђен је за запажен рад на издавању књига из историје и културе словенских земаља. Непосредно пред почетак сајма књига у Москви "Креативни центар" је за Награду Фестивала словенских књига конкурисао са три издања: "Зеленбабини дарови", "Српске народне лирске песме" и "Српске народне јуначке песме". Драго нам је што је жири у тим издањима препознао љубав и труд које смо уложили у покушају да представимо и сачувамо од заборава нашу културну баштину, која је чврсто повезана с традицијом и културом других словенских народа.

13. август 2014.

Август: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Ненад Недимовић из Ариља, Јана Дудаш из Кисача, Мануела Диздаревић из Београда, Снежана Перишић из Крагујевца, Биљана Степановић из Београда, Наталија Јанковић из Великог Градишта, Љубица Николић из Љубовије, Светлана Милошевић из Шапца, Даница Врбица из Новог Сада, Драгана Митић Беара из Нове Пазове, Јелена Стојановић из Вршца, Бобан Костић из Пирота и Валентина Чешњевар из Новог Кнежевца и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у септембру један од 13 поклона! Августовске поклоне извукла је Љиљана Павков, технички уредник у "Креативном центру".

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
АВГУСТ: 30 је твој срећан број
ЈУЛ: 30 је твој срећан број
ЈУН: 30 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА ЗАПЛОВИШ


 

      

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express