Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

13. мај 2014.

Мај: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Вања Илић из Београда, Јасмина Делић из Кучева, Перица Пенев из Босилеграда, Власта Бошковић из Београда, Ивана Мандић из Новог Сада, Светлана Дрекић из Београда, Јелена Радисављевић из Јагодине, Тамара Луковић из Бруса, Јелена Тодоровић из Врбаса, Александар Георгијевић из Београда, Марјан Ваврецки из Београда, Драган Митрашиновић из Вршца и Саша Вукојевић из Лесковца и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у јуну један од 13 поклона! Мајске поклоне извукла је Татјана Ваљаревић, технички уредник у Креативном центру.

14. април 2014.

Април: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Марина Ђорђевић Павлов из Београда, Моника Миленковић из Черевића, Лидија Стојнић из Београда, Рената Мијатов из Сремке Каменице, Марија Јемуовић из Београда, Весна Деак из Сомбора, Сенка Јовчић из Зрењанина, Рената Граховац из Београда, Јелена Тодоровић из Врбаса, Маја Раљић Никић из Новог Сада, Горица Матић из Сараораца, Емина Царовац из Новог Пазара и Милунка Васиљковић из Београда и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у мају један од 13 поклона! Априлске поклоне извукла је Татјана Хамовић, менаџер продаје за Војводину у Креативном центру.

31. март 2014.

Међународна изложба "Свет кроз сликовнице"

Седам књига Креативног центра представљаће Србију на међународној изложби "Свет кроз сликовнице". Креативни центар и Библиотека града Београда, у договору с Народном библиотеком Француске, организоваће велику изложбу сликовница из целог света у Библиотеци града Београда од 2. до 26. априла 2014. године. Изложба "Свет кроз сликовнице" обухвата близу 300 најбољих сликовница из 36 земаља из целог света (Енглеска, Немачка, Аргентина, Бразил, Колумбија, Мадагаскар, Норвешка, Сингапур, САД, Шведска, Хрватска, Србија и друге). Пројекат су 2011. године покренули IFLA (The International Federation of Library Associations and Institutions) и Међународни одбор за књижевност за децу и младе (IBBY - The International Board on Books for Young People). Одабране књиге представљају избор библиотекара из сваке земље. Библиотекари из 27 српских градова гласали су крајем 2012. и почетком 2013. имајући у виду најтраженије сликовнице у својим библиотекама, оне омиљене међу децом и оне, по њиховом мишљењу, наједукативније. Од 10 одабраних сликовница чак седам су издања Креативног центра ("Јежева кућица", "Мишко Нећејед", "Љутито мече", "Прича о ваљушку", "Добри суседи", "Зунзарина палата" и "Плави кит"). Она су, поред сликовница из 35 других земаља, била изложена у Финској током конференције IFLA-e 2012, као и на Међународном сајму књига у Болоњи 2013. године. Напомињемо да се у време одржавања изложбе обележавају два најзначајнија датума која се односе на књигу - Светски дан дечје књиге (2. април) и Светски дан књиге и ауторских права (23. април).

20. март 2014.

Креативни центар на Сајму у Болоњи

Креативни центар учествоваће тринаести пут на Међународном сајму књига за децу у Болоњи. Овогодишњи, 51. Сајам књига за децу у Болоњи одржава се од 24. до 27. марта. Креативни центар самостално наступа на овом великом сајму и већ годинама прати све оно што се на њему догађа. Креативни центар има сопствени штанд, који ће, као и претходних година, бити место за размењивање искустава и утисака с многобројним издавачима, као и за приказивање новина у сопственој продукцији.

Најуспешнија издања Креативног центра у свету јесу књиге из области популарне науке и популарне психологије. Да бисмо их што боље представили, издања преводимо делимично или у целини на енглески језик. Ове године одлучили смо да истакнемо роман Зеленбабини дарови Иване Нешић јер верујемо да може бити веома занимљив страним издавачима, те је за наступ на овом сајму одломак књиге преведен на енглески и руски језик, а у припреми су и преводи на француски и немачки за Сајам књига у Франкфурту. На овој адреси можете погледати Каталог Болоња 2014 на енглеском, који је Креативни центар припремио страним издавачима: http://issuu.com/kreativnicentar/docs/katalog_bolonja_2014_elektronski?e=1430587/7136670.

13. март 2014.

Март: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Наташа Иветић из Кикинде, Снежана Ђукић из Сурчина, Нена Барбир Штрк из Земуна, Љиљана Радивојевић из Крњаче, Анита Савић Миленковић из Ниша, Бојана Бајагић из Новог Сада, Милица Поповић из Косовске Грачанице, Радиша Сташевић из Тутина, Биљана Станић из Београда, Олесја Пушица из Београда, Ана Крстић из Аранђеловца, Јелена Јовановић из Ниша и Јелена Петковић из Чачка и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у априлу један од 13 поклона! Мартовске поклоне извукла је Татјана Ваљаревић, технички уредник у Креативном центру.

03. март 2014.

Аутори Креативног центра добитници су награде и признања на фестивалу илустрације

Фестивал BookILL одржан је 28. фебруара 2014. године на Новосадском сајму, у оквиру 20. Међународног Салона књиге, у организацији Банатског културног центра и Новосадског сајма. На фестивалу су додељене награде за најбоље илустрације књига и отворена је изложба одабраних радова пристиглих на конкурс.

Награда за најбољу илустрацију КЊИГЕ ЗА ДЕЦУ додељена је Добросаву Бобу Живковићу за илустрације у књизи "Да пукнеш од монструма" (приредио Зоран Пеневски). ПРИЗНАЊЕ за оригиналан концепт илустровања књиге добио је Славимир Стојановић за "Књигу утисака" Славољуба Станковића.

Поводом BookILL Fest-a био је расписан интернет конкурс за најбоље илустроване књиге. Стигло је око 600 радова 95 аутора из Србије и осам других земаља (Француска, Шпанија, Италија, Словенија, БИХ, Хрватска, Црна Гора и Македонија). Жири, који су чинили Слободан Ивков, председник, проф. мр Сибила Петењи Арбутина и Сенка Влаховић Филипов, одабрао је око 100 радова, а додељене су награде у четири категорије (најбоље илустрације песничке и прозне књиге, књиге за децу, примена фотографије у илустровању књига), као и посебна признања.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
МАЈ: 30 је твој срећан број
АПРИЛ: 30 је твој срећан број
МАРТ: 30 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА ПРЕДАХНЕШ

      

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express
close