Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

20. март 2013.

Креативни центар на сајму у Болоњи

Креативни центар учествоваће дванаести пут на Међународном сајму књига за децу у Болоњи. Овогодишњи јубиларни 50. сајам књига за децу у Болоњи одржава се од 25. до 28. марта. На прошлогодишњем сајму учествовало је више од 1.200 излагача из 66 земаља.

Креативни центар једина је издавачка кућа из Србије која самостално наступа на том великом сајму и већ годинама прати све оно што се на њему догађа. Велики број страних издавача показао је интересовање за издања Креативног центра, што је још један разлог за његово поновно учешће на Сајму књига у Болоњи. Досад је преко 60 наших издања преведено на многе језике и објављено у више од тридесет земаља широм света, где су наишла на одличан пријем код читалаца.    

13. март 2013.

Март: 13 ће бити твој срећан број

Овог месеца књигу на поклон добили су Слађана Богуновић из Ковина, Марија Видаковић из Ивањице, Мирјана Зигмунд из Бачке Паланке, Ксенија Радосављевић из Бајине Баште, Марина Токин из Новог Сада, Гордана Јовановић из Београда, Андријана Србљак из Звечана, Данијела Лазић из Аранђеловца, Катарина Аврамовић из Београда, Вукица Станковић из Београда, Кристина Јанка из Новог Сада, Биљана Вуловић из Београда и Радмила Плавшић Мојсијевић из Сомбора и показали да ће 13 бити њихов срећан број! Купујте и даље путем наше интернет странице www.kcknjizara.rs и очекујте и у априлу један од 13 поклона! Мартовске поклоне извукла је Љиљана Маринковић, директор Креативног центра.

14. фебруар 2013.

Седам књига Креативног центра у пројекту "Свет кроз сликовнице"

Секција за рад с децом и младима Библиотекарског друштва Србије прикупила је током последњих месеци предлоге библиотекара и одабрала десет сликовница домаћих аутора које су добиле највише гласова и које ће бити део међународног пројекта "Свет кроз сликовнице". (координатор пројекта за Србију је Даниела Скоковић). Тај пројекат покренули су Међународна организација библиотечких удружења (IFLA - The International Federation of Library Associations and Institutions) и Међународни одбор за књижевност за децу и младе (IBBY - The International Board on Books for Young People).

Библиотекари из 27 библиотека из Србије (Мали Иђош, Осечина, Инђија, Лесковац, Ужице, Јагодина, Свилајнац, Књажевац, Крагујевац, Чајетина, Оџаци, Београд, Пирот, Димитровград, Пријепоље, Лазаревац, Краљево, Нови Сад, Ниш, Сомбор, Лајковац, Сремска Митровица, Пожега, Суботица, Чачак и Крушевац) послали су податке о најтраженијим сликовницама у својим библиотекама, о оним омиљеним међу децом и оним, по њиховом мишљењу, наједукативнијим.

Од десет одабраних сликовница чак седам су издања Креативног центра ("Јежева кућица", "Мишко Нећејед", "Љутито мече", "Прича о ваљушку", "Добри суседи", "Зунзарина палата" и "Плави кит"). Листа књига из Србије (http://issuu.com/danielaskokovic/docs/merged_document/1) наћи ће се ускоро на сајту IFLA (http://www.ifla.org/node/6718) поред сликовница из 30 земаља, колико их је до сада учествовало у овом пројекту (Аргентина, Америка, Енглеска, Француска, Немачка, Шведска, Јужна Африка итд.); све сликовнице биће изложене на Међународном сајму књига у Болоњи, који се одржава од 25. до 28. марта 2013. године. На том највећем и најважнијем сајму књига за децу , који ове године слави 50. рођендан, Креативни центар ће дванаести пут учествовати самостално.

13. фебруар 2013.

Фебруар: 13 ће бити твој срећан број!

Сваког 13. у месецу 13 наших чланова Клуба читалаца који су путем нашег веб сајта наручивали књиге током претходног месеца добиће књиге на поклон. Ако вам се ова акција буде свидела, продужићемо је током наредних 13 година!!!

Награде у фебруару 2013. године добили су: Данијела Васиљевић из Сокобање, Зоран Мартиновић из Руме, Милица Јорговановић из Новог Београда, Игор Поповић из Београда, Јасмина Јелић из Темерина, Владимир Чотрић из Земуна, Инка Лазовић из Београда, Драгана Васић из Београда, Оливера Марковић из Лапова, Ненад Весковић из Чачка, Ивица Марјановић из Књажевца, Немања Радосављевић из Умчара и Лука Раденковић из Београда.

15. јануар 2013.

Поклон Креативног центра свим српским школама у Републици Хрватској

Традиционалном 54. републичком семинару за наставнике и професоре српског језика и књижевности, одржаном 10, 11. и 12. јануара на Филолошком факултету Универзитета у Београду, ове године присуствовало је више од 1.000 учесника, међу којима је било и 50 наставника и професора српског језика из Републике Хрватске.

У оквиру семинара, у петак, 11. јануара, проф. др Симеон Маринковић, главни и одговорни уредник Креативног центра, одржао је предавање "Српске народне лирске песме - естетске, етичке и сазнајне вредности ове поезије". Том приликом Креативни центар уручио је на поклон представницима свих основних и средњих школа у Републици Хрватској (више од 20 школа) примерак свог новог издања из едиције "Пустоловине" - "Српске народне лирске песме".

14. јануар 2013.

Јануар: 13 ће бити твој срећан број!

Сваког 13. у месецу 13 наших чланова Клуба читалаца који су путем нашег веб сајта наручивали књиге током претходног месеца добиће књиге на поклон. Да би све било у знаку броја 13, у петак, 13. децембра 2013, још 13 чланова клуба који су наручивали књиге током 2013. године добиће књиге на поклон. Листе награђених биће објављиване на нашем веб сајту и фејсбук страници сваког 14. у месецу. Ако вам се ова акција буде свидела, продужићемо је током наредних 13 година!!!

Награде у јануару 2013. године добили су: Стевановић Ана из Лазаревца, Јанковић Слађана из Мионице, Михајловић Ивана из Књажевца, Топаловић Слађана из Београда, Трнић Јелена из Београда, Кнежевић Анита из Београда, Пејовић Драгана из Новог Београда, Јовановић Ивана из Ужица, Вуканић Нада из Бечеја, Плавшић-Мојсијевић Радмила из Сомбора, Крстић Драгана из Београда, Николић Јасмина из Лазаревца и Петковић Јелена из Јагодине.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
НОВЕМБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
ОКТОБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
СЕПТЕМБАР: 13 ЈЕ ТВОЈ СРЕЋАН БРОЈ
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5 књига о свету компјутера

 

   

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express
close