Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

15. октобар 2012.

Каталог 2012-2013.

Електронски каталог наших издања пред Београдски сајам књига, који се одржава од 21. до 28. октобра 2012. године, можете да прелистате овде.

11. октобар 2012.

Уџбеник Креативног центра награђен у Франкфурту!

Уџбеник Креативног центра награђен у Франкфурту!

Издавачка кућа Креативни центар освојила је на овогодишњем Франкфуртском сајму књига сребрно признање (Silver Award) за најбољи европски уџбеник у категорији књига за предшколце за издање МАТЕМАТИКА КАО ИГРА, чији су аутори Бранка Дејић и Мирко Дејић.

Награде за најбоље уџбенике (Best European Schoolbook Awards) додељују Франкфуртски сајам књига, Међународна асоцијација за истраживање уџбеника и образовних медија (IARTEM) и Европско удружење издавача уџбеника (EEPG), а свечано проглашење победника традиционално се одржава првог дана Сајма књига у простору Образовног форума. Жири је састављен од осморо стручњака за образовање из различитих земаља Европе.

У образложењу жирија, између осталог, стоји да издање МАТЕМАТИКА КАО ИГРА садржи разноврсне задатке који развијају дечје мишљење и основне математичке способности, да су задаци подстицајни и пажљиво градирани по тежини, као и то да су дизајн и илустрације јасни, чисти и привлачни за најмлађе читаоце (аутор илустрација је Борис Кузмановић).

Ово је други пут да Креативни центар осваја награду на овом такмичењу - да подсетимо, уџбеник за музичку културу за трећи разред основне школе аутора Владице Илића освојио је сребрно признање 2007. године.

08. октобар 2012.

Награда Невен за "Картографију"

Награда Невен за "Картографију"

Организација "Пријатељи деце Србије" доделила је награду "Невен" за 2011. годину Милутину Тадићу за књигу "Картографија или Карту читај - никога не питај", у издању Креативног центра као најбољем делу из области популарне науке.

03. октобар 2012.

Креативни центар и ове године у Франкфурту

Издавачка кућа Креативни центар наступиће ове године седми пут самостално на Сајму књига у Франкфурту, који ће се одржати од 10. до 14. октобра 2012. године. На тој највећој и најзначајнијој издавачкој манифестацији на свету, прошле године учествовало је више од 7.000 излагача.

Издања Креативног центра преведена су на више језика и објављена у двадесетак земаља, од Енглеске до Јужне Кореје. Што се тиче најпродаванијих издања Креативног центра у свету, књига "Секс за почетнике" је најпопуларнија и преведена је на више од двадесет језика. Након успеха тог наслова пут у свет пронашле су и друге књиге из едиције "Без длаке на језику", као што су "Бонтон", "Школа", "Слатка мала чудовишта", књиге из едиције "Шта све Ана зна", као и велики хит - "Књига за сваку девојчицу" (преведена на тринаест језика) и многи други наслови.

11. септембар 2012.

Креативни центар у Хелсинкију

Представници Креативног центра, Љиљана Маринковић, директор, и Дејан Беговић, менаџер за права објављивања, учествоваће на дводневној радионици на тему Производња електронских радних материјала, у организацији Европске групе издавача уџбеника (EEPG), која ће бити одржана 13. и 14. септембра у Хелсинкију.

Представници више европских издавачких кућа размениће своја искуства на тему припреме и издавања електронских издања намењених школама, што постаје све озбиљнији тренд у издавању школских уџбеника.

 

07. септембар 2012.

Креативни центар на скупу Филозофија с децом

Поводом обележавања 150 година постојања Пожаревачке гимназије, од 14. до 16. септембра 2012. године тамо ће се одржати скуп „Филозофија у филозофирању са децом (Philosophy in Philosophizing with Children) / Сусрет европске фондације за унапређивање практиковања филозофије са децом 2012 (SOPHIA Network Meeting 2012)". Скуп се организује у сарадњи са Европском фондацијом за унапређивање практиковања филозофије са децом (European Foundation for the Advancement of Doing Philosophy with children - SOPHIA Network) и Удружењем грађана „Креативна педагогија".

Ову методу, познату под називом „филозофија са децом" или „филозофија за децу" презентоваће најзначајнији европски стручњаци за ту област. Већина предавача сарадници су УНЕСКО-а и значајних европских универзитета. „Филозофија са децом" упркос називу није везана за наставу филозофије, већ је општи наставни метод који се понајвише примењује у основној школи. Овај скуп је, дакле, намењен наставницима разредне наставе, наставницима општеобразвоних и стручних предмета, стручним сарадницима, директорима школа и родитељима.

Детаљне информације можете пронаћи на интернет адресиhttp://sophia.eu.org/.

Креативни центар представиће своја издања и приручнике који се тичу ове теме.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
АВГУСТ: 30 је твој срећан број
ЈУЛ: 30 је твој срећан број
ЈУН: 30 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА ЗАПЛОВИШ


 

      

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express