Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

11. новембар 2011.

Донације Креативног центра

Удружење оболелих од лимфома ЛИПА започело је акцију прикупљања књига, које ће се прво понудити референтним клиничким центрима у Београду и Нишу. Циљ је да се од прикупљених књига оформе болничке библиотеке и да се на тај начин пацијентима боравак у болници учини што подношљивијим. Креативни центар поклонио је десет књига овом удружењу.

Дневни лист "Политика" и Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР) покренули су акцију за опремање привремене родитељске куће у Београду, која ће бити смештена у два стана на Сењаку. Општина Савски венац дала је ове станове на привремено коришћење НУРДОР-у за отварање родитељске куће за малишане оболеле од рака, који из унутрашњости долазе у главни град на лечење. Креативни центар поклонио је двадесетак књига НУРДОР-у како би се формирала библиотека при овој родитељској кући.

02. новембар 2011.

Креативни центар ће наградити илустрацију за децу на 46. Златном перу

Креативни центар први пут ће доделити једну од награда на 46. Златном перу Београда, манифестацији која почиње 3. новембра. Креативни центар доделиће награду за необјављену илустрацију за децу, а награђени илустратор добиће у току следећe годинe позив да илуструје једну књигу Креативног центра.

Награда је додељена Јелени Ристић из Новог Сада.

20. октобар 2011.

Распоред активности на штанду Креативног центра током 56. Међународног београдског сајма књига

Понедељак, 24. 10. 2011. године

БОМ ДИА - ДОБАР ДАН

Промотивна акција у вези с књигама које су преведене с португалског језика ("Добар дан, другови", "Књиге које су прогутале мог оца", "За старије од 16", "Дневник Инес Таварес")

18.00-19.00 h - Ауторка романа "Дневник Инес Таварес" Алис Виеира и илустратор Александар Золотић друже се са читаоцима и потписује књиге

 

Уторак, 25. 10. 2011. године

ВОЛИМ ДА ЧИТАМ

Промотивна акција у вези с књигама за подстицање малих читача, али и оних искуснијих!

16.00-17.30 h - Аутори Јасминка Петровић, Добросав Боб Живковић, Весна Алексић и Дејан Алексић друже се са читаоцима и потписују књиге

 

Среда, 26. 10. 2011. године

ЧИТАМ, ИГРАМ, ГЛУМИМ

Промотивна акција у вези с књигама о балету, филму и позоришту

17.30-19.00 h - аутор Дејан Алексић потписује књиге и разговара са читаоцима о књизи "Игрокази"

 

Четвртак, 27. 10. 2011. године (школски дан)

НЕ УЧИ СЕ САМО У ШКОЛИ

Промотивна акција у вези с књигама које нуде важна сазнања на забаван и необичан начин

12.00-15.00 h - ауторка Виолета Бабић и илустраторка Ана Григорјев друже се са читаоцима и потписују: "Књигу за сваку девојчицу", "Бележницу за сваку девојчицу", "Књигу за сваког дечака", "Бележницу за сваког дечака"; Виолета Бабић потписује и "Мој први сликовни речник српског језика" и "Књигу за девојке и њихове момке"

 

Петак, 28. 10. 2011. године

МАЛА ПСИХОЛОШКА БИБЛИОТЕКА

Промотивна акција у вези с корисним књигама за доба одрастања

 

Субота, 29. 10. 2011. године (родитељски дан)

БУДИТЕ НАЧИТАНИ РОДИТЕЉИ

Промотивна акција у вези с практичним књигама намењеним будућим и садашњим родитељима

12.00-15.30 h - ауторка Невена Ловринчевић потписује књиге "Научите да се љутите", "Дисциплина без батина", "Клопке за родитеље" и "Научите дете да спава", дружи се са читаоцима и одговара на њихова  питања, даје савете...

18.00-19.30 h - ауторка Виолета Бабић и илустраторка Ана Григорјев друже се са читаоцима и потписују књиге

 

Недеља, 30. 10. 2011. године

ДЕСЕТИ АНИН РОЂЕНДАН

Промотивна акција у вези с књигама из едиције "Шта све Ана зна..."

12.00-15.30 h - аутор Симеон Маринковић и илустратор Душан Павлић потписују књиге из едиције "Шта све Ана зна..." и друже се с децом и родитељима

16.00-17.30 h - илустратори Маја Веселиновић и Душан Павлић друже се са читаоцима и потписују књигу "Ала је леп овај свет" Ј. Ј. Змаја

 

Сала "Борислав Пекић", Београдски сајам (Булевар војводе Мишића 14)

Наслов: ПРИЧЕ ЗА МАЛУ ДЕЦУ ИЛИ ШКОЛА ЖИВОТА

Време: понедељак, 24. 10. 2011. године, у 11 h

Најава: Дружење и размена искустава дечјих писаца из три земље и разговор о томе да ли се из књига за децу може нешто научити

Учесници: Бебети до Амарал Гуржел (Бразил), Алис Виеира (Португалија), Јасминка Петровић (Србија)

Модератор Слађана Илић

Организатори: издавачке куће Креативни центар и Одисеја

 

Дечје одељење Библиотеке града Београда, Библиотека "Чика Јова Змај" (ул. Хиландарска 7)

Наслов: МОЈА ДРУГАРИЦА ИНЕС ТАВАРЕС

Време: понедељак, 24. 10. 2011. године, у 13 h

Најава: Дружење Алис Виеире, једне од најзначајнијих португалских књижевница за децу и младе, са ученицима ОШ "Дринка Павловић" из Београда и разговор о њеној књизи "Дневник Инес Таварес", коју је објавио Креативни центар.

10. октобар 2011.

Креативни центар у Франкфурту

Издавачка кућа Креативни центар наступиће ове године шести пут самостално на Сајму књига у Франкфурту, који ће се одржати од 12. до 16. октобра 2011. године.

На тој највећој и најзначајнијој издавачкој манифестацији на свету прошле године учествовало је више од 7.000 излагача. Креативни центар једна је од ретких издавачких кућа из Србије која има сопствени штанд. Издања Креативног центра преведена су на више језика и објављена у двадесетак земаља, од Енглеске до Јужне Кореје; у њима су наишла на одличан пријем код читалаца.

07. октобар 2011.

Награда "Невен" Душану Петричићу

Награда "Невен" Душану Петричићу

Организација "Пријатељи деце Србије" доделила је награду "Невен" за 2010. годину Душану Петричићу за илустрације у књизи "Кућни духови" ауторке Дубравке Угрешић, у издању Креативног центра.

О овој награди одлучивао је жири у саставу: Зеферино Граси, председник, Коста Миловановић и Борут Вилд. Жири је оценио да је Душан Петричић илустраторски рад обавио на себи својствен, препознатљив начин, али толико свеж и иновативан у приказу, да говори готово сам за себе, без употребе литерарног предлошка, иначе одличне и духовите Дубравке Угрешић. Снага Петричићевих илустрација довољна је да определи читаоца да овој књизи поклони своју пажњу и сложи се са познатом максимом да слика говори више од хиљаду речи. Сама тема кућних духова чини се наизглед као богом дана за илустраторе, али већ почетак илустраторског посла открива непредвидив број замки. Заводљива тема којој дорасту само мајстори.

Тако је било и овога пута. Петричићева духовитост задивљује, чистота цртежа и боја оплемењује, пожелите да књигу раскоричите и све странице урамите, па окачите на зидове дневне собе. Не због кућних духова, већ због лепоте.

30. септембар 2011.

Активности поводом Дечје недеље

Народна библиотека "Радоје Домановић" из Тополе купила је књиге Креативног центра и поводом Дечје недеље поклонила их библиотеци ОШ "Карађорђе" из Тополе.

Уторак, 4. октобар 2011.

У Културном центру Шабац у 12 часова гостоваће писац за децу Весна Алексић, која ће се дружити с предшколцима и представити им своје књиге објављене у Креативном центру ("Принцеза Апатрапа", "Тврди колачић" и "Цимет меда").

У 14 часова на истом месту биће одржана креативна радионица цртања намењена деци школског узраста коју ће водити илустратор Андреј Војковић.

Четвртак, 6. октобар 2011.

У ОШ "Прота Матеја Ненадовић" у Бранковини (у близини Ваљева) у 11 часова Слађана Илић из Креативног центра водиће креативну радионицу писања. Тог дана у Народној библиотеци у Ваљеву и у Првој основној школи у Ваљеву почеће промотивно-продајна изложба књига Креативног центра. Током две недеље сви љубитељи добре књиге биће у прилици да купе омиљене и нове наслове по повољнијим ценама.

На Дечјем одељењу Градске библиотеке у Новом Саду у 11 часова Јелена Драгојловић из Креативног центра представиће младима књиге из едиције Мала психологија, с посебним освртом на наслове "Како да преживиш ако си дечак", "Како да преживиш ако си девојчица", "Како да преживиш у школи" и "Од сутра не одуговлачим! (Али стварно!)".

Петак, 7. октобар 2011.

У Народној библиотеци у Крушевцу у 13 часова и у ОШ "Вук Караџић" у Крушевцу у 11.30 гостоваће ауторка Виолета Бабић, која ће младима представити своја веома популарна издања ("Књига за сваку девојчицу", "Књига за сваког дечака", "Бележница за сваку девојчицу", "Бележница за сваког дечака" и "Мој први сликовни речник српског језика").

Тог дана у крушевачким основним школама "Вук Караџић" и "Јован Поповић" почеће промотивно-продајна изложба књига Креативног центра.

У Народној библиотеци "Илија М. Петровић" у Пожаревцу у 18 часова гостоваће Јасминка Петровић, која ће с малишанима разговарати о својим књигама.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
ЈУН: 30 је твој срећан број
МАЈ: 30 је твој срећан број
АПРИЛ: 30 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА ЗАПЛОВИШ


 

      

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express