Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

02. септембар 2011.

Бесплатне припреме и приручници

Сви учитељи и наставници могу бесплатно да преузму припреме за наставу и приручнике за наше уџбенике на страници http://www.kcskola.rs/strana.php?s=510.

11. август 2011.

Креативни центар - најпопуларнији издавач међу библиотекама у Србији

Према недавно објављеним резултатима откупа књига за 2010. годину на топ-листи двадесет најтраженијих наслова налази се чак једанаест књига Креативног центра!

Креативни центар је у самом врху по резултатима откупа публикација за 2010. годину, саопштили су Министарство културе и Народна библиотека прошле недеље. Укупно тридесет и један наслов Креативног центра нашао се на листи за откуп, а  наручено је готово 15.000 књига, што сврстава Креативни центар на прво место по броју откупљених књига. (Детаљне резултате откупа можете погледати на http://www.nb.rs/pages/article.php?id=19954.

Сва три прва места на топ-листи најтраженијих књига заузеле су књиге Креативног центра, и то овим редом:

  1. КАКО ДА ПРЕЖИВИШ АКО СИ ДЕЧАК
  2. КАКО ДА ПРЕЖИВИШ АКО СИ ДЕВОЈЧИЦА и
  3. КЊИГА ЗА СВАКОГ ДЕЧАКА.

Остали наслови међу првих тридесет су: ПРИНЦЕЗА АПАТРАПА, ШТА СВЕ АНА ЗНА О САОБРАЋАЈУ, АГАТА И ЛАЖЉИВА ОГЛЕДАЛА, ДЕВОЈЧИЦА ДУГАЧКИХ СТОПАЛА, ТРВДИ КОЛАЧИЋ,  БАТА И КАРЛСОН С КРОВА, ДА ПУКНЕШ ОД СМЕХА 7, ПЕТАР И ПЕРТЛЕ, ШАМАНОВА КЛЕТВА, АНЕГДОТЕ О ВЕЛИКИМ МУЗИЧАРИМА, ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА, ОТМИЦА ПРОФЕСОРКЕ ЛАТИНСКОГ, ВЛАДАРИ И ВЛАСТЕОСКИ ДВОР У СРЕДЊЕМ ВЕКУ, ЧИК АКО СМЕШ КЛЕР и АФРИКА.

04. август 2011.

Креативни центар у Ваљеву

Ваљевски летњи фестивал "Тешњарске вечери" одржаће се од 5. до 14. августа 2011. године.

У среду, 10. августа, у 20.30 часова ауторка Радина Вучетић представиће књиге "Престоница независне Србије", "Београд између два рата" и "Живот у социјализму". У петак, 12. августа, у 20.30 часова Виолета Бабић представиће "Књигу за сваку девојчицу" и "Књигу за сваког дечака". Обе промоције одржаће се у дворишту Ковачевог хана у Ваљеву. Током трајања ове манифестације биће организовања продајна изложба књига Креативног центра.

14. јун 2011.

"Секс за почетнике" на Брајевом писму

У понедељак, 13. јуна 2011. године, у Хрватској књижници за слепе у Загребу представљена је књига "Секс за почетнике" Јасминке Петровић на Брајевој азбуци, као и аудио-издање тог приручника. Промоцију су организовали Хрватска удруга тифлопедагога (председница удружења је Гордана Шестић) и Хрватска књижница за слепе (директорка Сања Фрајтаг), а присуствовали су јој и представници Креативног центра, као и ауторка Јасминка Петровић. Том приликом представљена је и брошура "Имаш право знати" Сање Цесар, Наташе Бијелић и Амира Хоџића. Та два издања прве су књиге за тинејџере на тему сексуалности објављене на Брајевој азбуци. Осим штампане, постоји и верзија ових издања на аудио CD-у.

Издавачке куће Креативни центар из Београда и Просвјета из Загреба помогле су објављивање књиге "Секс за почетнике" за слепа и слабовида лица. По завршетку промоције представницима Креативног центра дато је пет примерака књиге "Секс за почетнике" на Брајевој азбуци, као и пет аудио-издања тог приручника и брошуре "Имаш право знати", које ће они однети на поклон Специјалној школи за слепу децу и омладину "Вељко Рамадановић" у Земуну.

02. јун 2011.

Уџбеници Креативног центра у пројекту бесплатних уџбеника

Сви заинтересовани могу да погледају детаљне информације о уџбеницима Креативног центра за 1, 2. и 3. разред за обавезне предмете у пројекту бесплатних уџбеника овде.

Такође, учитеље подсећамо и на уџбенике и приручнике који ће им помоћи у извођењу наставе изборних предмета. Више детаља о томе овде.

09. мај 2011.

Семинар Европске групе издавача уџбеника

У организацији издавачке куће Креативни центар 12. и 13. маја 2011. године у хотелу "Праг" у Београду одржаће се семинар Европске групе издавача уџбеника (EEPG) на којем ће се разговарати о томе које су то маркетиншки материјали и стратегије за вртиће и предшколске установе, како промовисати нови уџбеник на високо конкурентном тржишту, као и о томе који је значај друштвених мрежа на интернету као маркетиншког алата у свету издаваштва уџбеника.

На семинару ће учествовати петнаестак представника издавачких кућа из десет земаља (Данска, Бугарска, Велика Британија, Летонија, Естонија, Шпанија, Русија, Хрватска, Словенија, као и представници издавачке куће Креативни центар из Београда).

Европска група издавача уџбеника формирана је 1991. године, када је обухватала дванаест издавачких кућа из дванаест европских земаља. Данас окупља по једног члана из двадесет једне европске земље, а све те издавачке куће специјализоване су за издавање уџбеника, образовне литературе за наставнике, додатне школске литературе и других образовних материјала.

Задатак EEPG јесте да омогући размену искустава међу европским издавачима уџбеника, да истражује и пружа информације о развоју образовања широм Европе, као и да подстакне сарадњу међу запосленима у водећим европским издавачким кућама уџбеника.

Креативни центар постао је члан Европске групе издавача уџбеника крајем 2005. године, што је својеврсно признање за резултате постигнуте у продукцији уџбеника током последњих неколико година.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
МАЈ: 30 је твој срећан број
АПРИЛ: 30 је твој срећан број
МАРТ: 30 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА ПРЕДАХНЕШ

      

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express
close