Kreativna knjižara Facebook   
  Креативни: Вести  

07. октобар 2011.

Награда "Невен" Душану Петричићу

Награда "Невен" Душану Петричићу

Организација "Пријатељи деце Србије" доделила је награду "Невен" за 2010. годину Душану Петричићу за илустрације у књизи "Кућни духови" ауторке Дубравке Угрешић, у издању Креативног центра.

О овој награди одлучивао је жири у саставу: Зеферино Граси, председник, Коста Миловановић и Борут Вилд. Жири је оценио да је Душан Петричић илустраторски рад обавио на себи својствен, препознатљив начин, али толико свеж и иновативан у приказу, да говори готово сам за себе, без употребе литерарног предлошка, иначе одличне и духовите Дубравке Угрешић. Снага Петричићевих илустрација довољна је да определи читаоца да овој књизи поклони своју пажњу и сложи се са познатом максимом да слика говори више од хиљаду речи. Сама тема кућних духова чини се наизглед као богом дана за илустраторе, али већ почетак илустраторског посла открива непредвидив број замки. Заводљива тема којој дорасту само мајстори.

Тако је било и овога пута. Петричићева духовитост задивљује, чистота цртежа и боја оплемењује, пожелите да књигу раскоричите и све странице урамите, па окачите на зидове дневне собе. Не због кућних духова, већ због лепоте.

30. септембар 2011.

Активности поводом Дечје недеље

Народна библиотека "Радоје Домановић" из Тополе купила је књиге Креативног центра и поводом Дечје недеље поклонила их библиотеци ОШ "Карађорђе" из Тополе.

Уторак, 4. октобар 2011.

У Културном центру Шабац у 12 часова гостоваће писац за децу Весна Алексић, која ће се дружити с предшколцима и представити им своје књиге објављене у Креативном центру ("Принцеза Апатрапа", "Тврди колачић" и "Цимет меда").

У 14 часова на истом месту биће одржана креативна радионица цртања намењена деци школског узраста коју ће водити илустратор Андреј Војковић.

Четвртак, 6. октобар 2011.

У ОШ "Прота Матеја Ненадовић" у Бранковини (у близини Ваљева) у 11 часова Слађана Илић из Креативног центра водиће креативну радионицу писања. Тог дана у Народној библиотеци у Ваљеву и у Првој основној школи у Ваљеву почеће промотивно-продајна изложба књига Креативног центра. Током две недеље сви љубитељи добре књиге биће у прилици да купе омиљене и нове наслове по повољнијим ценама.

На Дечјем одељењу Градске библиотеке у Новом Саду у 11 часова Јелена Драгојловић из Креативног центра представиће младима књиге из едиције Мала психологија, с посебним освртом на наслове "Како да преживиш ако си дечак", "Како да преживиш ако си девојчица", "Како да преживиш у школи" и "Од сутра не одуговлачим! (Али стварно!)".

Петак, 7. октобар 2011.

У Народној библиотеци у Крушевцу у 13 часова и у ОШ "Вук Караџић" у Крушевцу у 11.30 гостоваће ауторка Виолета Бабић, која ће младима представити своја веома популарна издања ("Књига за сваку девојчицу", "Књига за сваког дечака", "Бележница за сваку девојчицу", "Бележница за сваког дечака" и "Мој први сликовни речник српског језика").

Тог дана у крушевачким основним школама "Вук Караџић" и "Јован Поповић" почеће промотивно-продајна изложба књига Креативног центра.

У Народној библиотеци "Илија М. Петровић" у Пожаревцу у 18 часова гостоваће Јасминка Петровић, која ће с малишанима разговарати о својим књигама.

19. септембар 2011.

Награда за најбољу дечју књигу у Бањалуци

"Врло ретка приповетка" Бране Цветковића у издању Креативног центра из Београда добила је награду "Гомионица", за најбољу књигу за децу 16. сајма књиге у Бањалуци.

02. септембар 2011.

Бесплатне припреме и приручници

Сви учитељи и наставници могу бесплатно да преузму припреме за наставу и приручнике за наше уџбенике на страници http://www.kcskola.rs/strana.php?s=510.

11. август 2011.

Креативни центар - најпопуларнији издавач међу библиотекама у Србији

Према недавно објављеним резултатима откупа књига за 2010. годину на топ-листи двадесет најтраженијих наслова налази се чак једанаест књига Креативног центра!

Креативни центар је у самом врху по резултатима откупа публикација за 2010. годину, саопштили су Министарство културе и Народна библиотека прошле недеље. Укупно тридесет и један наслов Креативног центра нашао се на листи за откуп, а  наручено је готово 15.000 књига, што сврстава Креативни центар на прво место по броју откупљених књига. (Детаљне резултате откупа можете погледати на http://www.nb.rs/pages/article.php?id=19954.

Сва три прва места на топ-листи најтраженијих књига заузеле су књиге Креативног центра, и то овим редом:

  1. КАКО ДА ПРЕЖИВИШ АКО СИ ДЕЧАК
  2. КАКО ДА ПРЕЖИВИШ АКО СИ ДЕВОЈЧИЦА и
  3. КЊИГА ЗА СВАКОГ ДЕЧАКА.

Остали наслови међу првих тридесет су: ПРИНЦЕЗА АПАТРАПА, ШТА СВЕ АНА ЗНА О САОБРАЋАЈУ, АГАТА И ЛАЖЉИВА ОГЛЕДАЛА, ДЕВОЈЧИЦА ДУГАЧКИХ СТОПАЛА, ТРВДИ КОЛАЧИЋ,  БАТА И КАРЛСОН С КРОВА, ДА ПУКНЕШ ОД СМЕХА 7, ПЕТАР И ПЕРТЛЕ, ШАМАНОВА КЛЕТВА, АНЕГДОТЕ О ВЕЛИКИМ МУЗИЧАРИМА, ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА, ОТМИЦА ПРОФЕСОРКЕ ЛАТИНСКОГ, ВЛАДАРИ И ВЛАСТЕОСКИ ДВОР У СРЕДЊЕМ ВЕКУ, ЧИК АКО СМЕШ КЛЕР и АФРИКА.

04. август 2011.

Креативни центар у Ваљеву

Ваљевски летњи фестивал "Тешњарске вечери" одржаће се од 5. до 14. августа 2011. године.

У среду, 10. августа, у 20.30 часова ауторка Радина Вучетић представиће књиге "Престоница независне Србије", "Београд између два рата" и "Живот у социјализму". У петак, 12. августа, у 20.30 часова Виолета Бабић представиће "Књигу за сваку девојчицу" и "Књигу за сваког дечака". Обе промоције одржаће се у дворишту Ковачевог хана у Ваљеву. Током трајања ове манифестације биће организовања продајна изложба књига Креативног центра.

Странице << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 >>


Beleznica za svakog decaka  
Vesti
АВГУСТ: 30 је твој срећан број
ЈУЛ: 30 је твој срећан број
ЈУН: 30 је твој срећан број
Akcije
Popusti

Да бисте наручивали, неопходно је да најпре ОТВОРИТЕ НАЛОГ на страници https://www.kcknjizara.rs/nalog   

Приликом наручивања књига преко сајта kcknjizara.rs урачунава се попуст oд 15% за издања „Креативног центра"

Овај попуст не важи за предшколске радне листове, уџбенике, радне свеске и додатне материјале за основну школу. Листу издања можете погледати ОВДЕ.

Уз цене књига купац плаћа и поштанске трошкове. 

За све наруџбине у вредности већој од 1950 динара (након обрачуна интернет попуста) достава на територији Србије је БЕСПЛАТНА.

 

Top 5

ТОП 5
ЕВО ДОБРЕ КЊИГЕ ДА ЗАПЛОВИШ


 

      

 
© 2009 Креативни центар,
Градиштанска 8, 11120 Београд, тел. 38 20 483 факс. 38 20 483
e-mail: info@kreativnicentar.rs

American Express